Студент ЖДТУ Євгеній Кравчук – переможець Міжнародного пісенного фестивалю «Доля»

Shares

З 30 вересня по 2 жовтня ц.р. пройшов Міжнародний телевізійний пісенний фестиваль творчої молоді та студентів «Доля», на якому успішно виступив третьокурсник гірничо-екологічного факультету Житомирського державного технологічного університету Євгеній Кравчук.

Хлопець вже має досвід участі у цьому заході, адже в минулі роки побував там разом з університетським колективом «Акорд» та ще співав «сольно».

«Я пробував свої сили на «Червоній руті» під час відбору на обласному рівні, також на телешоу «Х-фактор», маю перемогу на фестивалі «Зоряні надії», виступаю на різних концертах в Житомирі та у своєму вузі, підтримую благодійні акції, нещодавно отримав третє місце на «Конкурсі талантів» серед студентів міста, – розповідає Євгеній. – Але відзнака на фестивалі «Доля» – це значне досягнення і стимул розвиватися ще більше. У мене немає музичної освіти взагалі. Трохи допомагали вчителі в школі, потім у ЖДТУ керівник колективу «Акорд» Любов Голуб, але навіть цього вистачило, щоб гарно зарекомендувати себе. Загалом пісенною творчістю займаюся вже років 10 і в майбутньому хотілося б стати артистом, хоча працювати по спеціальності – «маркшейдер», я теж маю бажання».
На фестивалі «Доля-2015» у трьох номінаціях виступило 35 учасників віком від 17 до 35 років. Загалом надійшло більше 160 заявок, з яких відбирали кращих виконавців, у числі яких і представник Житомира.
В номінації «Сучасна українська естрадна пісня» разом із Кравчуком виступали ще більше 20 осіб, але житомирянин здобув перше місце і схвальні відгуки журі.

Решта учасників змагалися за перемогу в номінаціях «Авторська пісня та співана поезія» і «Сучасна обробка народної пісня».

«Моїми суперниками на фестивалі були студенти та випускники престижних  навчальних закладів,  де здобувають музичну освіту. Звичайно, що я намагався максимально проявити усі свої вміння. У першому туру заспівав пісню «Голубе сивий» Олега Вінника, а в другому – «Ангел-бес» Ірини Дубцової, – додає студент ЖДТУ Євгеній Кравчук. – Журі слухали кожного учасника, давали рекомендації над чим варто ще попрацювати. Це насправді дуже важливо. За три дні встиг подружитися з учасниками, гарно поспілкуватися і провести час. Приємно, що Житомирський державний технологічний університет в котре підтримав мене і усі фінансові питання участі у фестивалі, вуз взяв на себе».

Варто відзначити, що на фестивалі «Доля» були іноземні учасники, а нагороди переможцям традиційно вручав особисто Леонід Кучма – в минулому двічі президент України, благодійний фонд якого опікується цим заходом.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */