На заняттях гуртка у ЖДТУ формуватимуть економічний світогляд школярів 8-11 класів

Shares

Житомирський державний технологічний університет активно долучився до процесу підготовки кваліфікованих спеціалістів. Так, відповідно до наказу № 233 від 08.09.2015 р. на базі ЖДТУ спільно з Житомирським територіальним відділенням МАН України (КПНЗ «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської обласної ради) створено гурток «Юний економіст».

Метою роботи гуртка є залучення учнів старших класів, зацікавлених у підвищенні економічної грамотності до розширення їх економічного світогляду та обговорення суспільно-економічних проблем, створення умов для їх творчого зростання та активізації наукової роботи. До роботи з учнівською молоддю залучаються провідні фахівці в галузі економіки – доктори та кандидати економічних наук, які працюють у Житомирському державному технологічному університеті, а також успішні представники бізнесу  регіон.

Робота гуртка відбувається в рамках позашкільної освіти та орієнтована на учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста  й області.

Заняття в гуртку відбуваються як у формі лекційних занять, де слухачі мають змогу отримати ґрунтовні знання в сфері економіки, так і у формі семінарських занять та ділових ігор. Використання ділової гри дозволяє слухачам брати активну участь у навчальному процесі, на власному прикладі відчути дію економічних законів та спробувати реалізувати набуті знання. Окрім аудиторних занять, робота гуртка передбачає зустрічі з роботодавцями м. Житомира та екскурсії до найбільших підприємств міста та області.

Також слухачі мають можливість долучитися до наукової роботи та взяти участь у конкурсі наукових робіт, що проводиться Малою академією наук України. Суттєвою перевагою є те, що члени гуртка автоматично проходять на Другий етап конкурсу – обласний, де виборюють право на участь у Третьому – фінальному етапі, що проходитиме у м. Києві. Призери Третього етапу конкурсу наукових робіт, що посіли І-ІІ місце отримують додаткові бали до результатів ЗНО, яке складатимуть у 2016 році.

Робота гуртка «Юний економіст» спрямована на формування економічного світогляду школярів, залучення їх до наукової та творчої діяльності, виявлення обдарованої молоді та створення умов для їх успішної самореалізації на благо усієї країни.

Перші засідання роботи гуртка відзначилися жвавими дискусіями та обговоренням ряду економічних проблем, що стосуються місця людини в сучасному суспільстві та економічній системі.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */