Відкриття “Економічного лекторію” за тематикою “Основи бізнесу”

Shares

26 вересня 2015 р. в приміщенні Житомирського державного технологічного університету на базі Факультету обліку і фінансів відбулося відкриття “Економічного лекторію” для старшокласників шкіл області та міста Житомира за тематикою “Основи бізнесу” (з 2006 р. вказаний захід функціонує щорічно). Слухачами лекторію стали учні 10-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Житомира, переможці та учасники міських, обласних, національних олімпіад з основ економіки, які підвищують свій освітній рівень, поглиблюють знання в економічній сфері, розширюють кругозір.

Відкриття лекторію провела Методист управління освіти Житомирської міської ради С.П. Острополець разом із адміністрацією університету та факультету. Зокрема, привітати учнів шкіл із початком нового навчального року та побажаннями творчої наснаги і успіхів у подальшій роботі прийшли: декан факультету обліку і фінансів д.е.н., проф. О.А. Лаговська, завідувач кафедри бухгалтерського обліку та аналізу за видами економічної діяльності д.е.н., проф. І.В. Замула, завідувач кафедри міжнародної економіки д.е.н., доц. К.В. Романчук, заступник декана ФОФ, к.е.н. А.Ю. Полчанов, координатор лекторію від ЖДТУ, к.е.н., доц. М.П. Городиський.

У відкритті економічного лекторію взяли участь близько 70 учнів шкіл та ліцеїв м. Житомира. Метою проведення економічного лекторію, є, передусім, розширення світогляду, формування економічної думки, ознайомлення з основними економічними проблемами та проведення професійної орієнтації серед учнів старших класів. Основними завданнями, що вирішуються у ході проведення Економічного лекторію, є такі:

  • популяризація знань в сфері економіки і бізнесу, змісту нормативно-правових актів серед школярів міста;
  • залучення обдарованої молоді до пошуково-дослідницької роботи з питань економіки, вивчення економічної практики;
  • формування базових економічних знань для подальшої фахової підготовки в сфері економіки, права, управління, застосування фахових знань на практиці.

Після вступних слів та побажань було проведено перше лекційне заняття к.е.н., доц. М.П. Городиським на тему: «Сутність бізнесу та його види. Підприємство, як організаційна структура підприємництва». Лектор доніс до відома учнів поняття бізнесу  та підприємництва, розповів, що таке власність, розповів про види підприємств та охарактеризував  принципи організації та ведення бізнесу.

Лекторій планується проводиться щомісяця протягом навчального року.

Запрошуємо до співпраці усіх бажаючих.

Сторінка економічного лекторію Вконтакті https://vk.com/ekonomichnui_lektoriy

Електронна пошта економічного лекторію ekonomichnyi_lektoriy@ukr.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */