Студенти ЖДТУ практикують англійську мову із волонтерами США

Shares

Волонтери Корпусу Миру США в Україні Лінда та Девід Хібенстрайт з 25 по 29 серпня влаштували в Житомирському державному технологічному університеті «Літню школу англійської мови» спільно із кафедрою іноземних мов вузу.

Кажуть, що українські студенти дуже розумні, кмітливі і прагнуть поглибити свої знання. В цьому подружжя переконалося під час роботи із молодіжною аудиторією в Кривому Розі, а тепер завітали й до Житомира.

«Мені дуже подобаються студенти ЖДТУ – це виховані, вмотивовані люди з гарними манерами і почуттям гумору. А ще мене дуже порадували викладачі кафедри іноземних мов, з якими ми співпрацюєємо, адже вони підхоплюють всі наші ініціативи. Вони ентузіасти, готові переймати досвід, пробувати щось нове, віддаються справі повністю», – каже про своїх нових друзів Лінда.

Разом із Девідом вони  кожного дня мали заняття зі студентами з 10.00 до 13.30 з перервами. Працюють по групах у різних аудиторіях. Практикують саме розмовну англійську мову. Щоденно мають різні теми (природа, країни світу, кольори, архітектура, люди, творчість, наука, суспільство), для студентів розробляють цікаві завдання, демонструють фільми, відеоролики та презентації, додому не задають нічого.

«Практика вивчення мови безпосередньо з носіями мови – дуже важлива. Перед навчальним роком ми вирішили запустити такий проект, аби мотивувати студентів до вивчення іноземної. Деякі можуть просто підтягнути свій рівень знань, – розповідає Світлана Кобзар, яка виступає партнером Корпусу Миру від технологічного університету. – Участь для всіх безкоштовна. Попередньо ми зробили оголошення на сайті ЖДТУ, на радіо та у ЗМІ про набір на цю школу. Запрошували всіх – представників інших навчальних закладів, старшокласників. Переважна більшість все ж таки зібралася саме студентів нашого вузу. Тут є ті, хто володіють англійською на високому рівні і спілкуються вільно, а є й ті, хто лише на початковому. Заняття побудовані так, що повчитися є чому і тим, й іншим. Перше й третє заняття проводять Хібенстрейти, а друге – наша кафедра. Ми розробили для студентів квести, інтерактивні ігри, фотоконкурси, завдяки яким можна у різний спосіб перевірити свої знання та поглибити їх. Молоді це подобається, тому ми вже думаємо над тим, аби і на зимові канікули провести щось подібне».

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */