Посвята першокурсників у Житомирському державному технологічному університеті

Shares

У дворі Житомирського державного технологічного університету 31  серпня вітали першокурсників. Зокрема, цьогоріч на перший курс вузу вступило 642 абітурієнти – випускники шкіл, ліцеїв, гімназій та коледжів.

Ректор ЖДТУ Петро Мельничук відзначив, що усі вони мають віднині гідно нести звання «студент».  Також він звернувся до присутніх батьків із проханням підтримати своїх дітей і допомогти навчатися вчитися в університеті, адже після школи треба звикати працювати по-новому. На першокурсників чекають справжні випробування і виклики, але щоб впоратися з усім, вони мають кожну   хвилину приділяти навчанню, книзі, викладачу, комп’ютеру.

«За 55 років ми подолали шлях від філії Київського політехнічного інституту до самостійного навчального закладу і в цьому статусі перебуваємо вже 12 років. Маємо 4-й – найвищий рівень акредитації. У нас більше 5 тисяч студентів, 5 факультетів, 25 кафедр, 300 викладачів і 600 співробітників вузу. Сьогодні до цієї родин приєдналися першокурсники, – пояснює ректор Петро Мельничук.  – Абітурієнтам під час вступної кампанії-2015 було складно, бо почали діяти нові правила – ви обирали, вас обирали.  Цей навчальний рік ми починаємо разом з вами, просто по різні боки, але, повірте, викладачі готові максимально ділитися із вами своїми знаннями, досвідом, підтримувати вас. Варто наголосити, що до Житомирського державного технологічного університету цього року вступили не лише діти із нашого регіону, але й з інших областей і навіть країн. Лекції у вузі читають закордонні професори, а також наші колеги із інших вишів. У нас налагоджена міжнародна співпраця, працюють програми обміну для студентів, аспірантів та викладачів. Наш університет дає для кожного гарний шанс реалізуватися. Прошу на це звернути увагу вже зараз, бо завтра ми починаємо серйозно працювати, а сьогодні знайомимось, спілкуємось».

За традицією ректор посипав першокурсників зерном, а також особисто вручив залікові книжки тим студентам, які мали найкращі результати при вступі. Решта студентів «залікові» отримували по факультетах у різних аудиторіях.

Своїх нових студентів вітали декани факультетів, студентський ректор Сергій Цвяк, творчі колективи ЖДТУ.

Перший проректор Житомирського державного технологічного університету Олійник О.В., каже: незважаючи на важку ситуацію в країні, цьогорічною вступною кампанією задоволені. Навчатись у житомирському виші виявили бажання близько семисот абітурієнтів не тільки з України, а й з різних куточків світу.

«Щороку ми набираємо все більше студентів – іноземців. Цього року ми маємо студентку-громадянина Сполучених Штатів Америки, яка вступила за напрямом підготовки «Фінанси і кредит», буде отримувати у нас освіту. Ми маємо студентів з Камеруну, зі Шрі-Ланки, не говорячи вже про всі країни колишнього Радянського Союзу  –  Туркменістан, Таджикістан, Айзербайджан. З кожним роком таких студентів у нас все більше і більше», – каже проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку ЖДТУ Віктор Євдокимов.

Підтримати молодих студентів прийшли батьки першокурсників. Людмила Загорська розповідає: її старший син вже закінчив Житомирський технологічний університет, цього року за порадою брата її молодший син вступає до цього ж вишу.

«Сьогодні в нас першокурсник. Це молодший син. Старший закінчив четвертий курс, теж ГЕФу, нашого Житомирського «політеху», і молодший вступив на «розробку», теж на бюджет. Звичайно, хочеться, щоб гарно навчався і став гарним спеціалістом»,- розповідає мама першокурсника Людмила Загорська.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */