Житомирський державний технологічний університет відсвяткував ювілейний випуск

Shares

У дворі Житомирського державного технологічного університету 4 липня святкували ювілейний випуск «спеціалістів» та «магістрів».

Традиційно із цим днем їх вітав ректор ЖДТУ Петро Мельничук та поважні гості, серед яких випускники вузу – заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута, голова Богунської райради Людмила Янушевич та інші.

Саме їм і довірили вручення дипломів із відзнакою кращим випускникам із різних факультетів. Ректор наголосив, що цьогоріч, відповідно до чинного законодаства, дипломи мають додатки європейського зразка. Також він повідомив, що у 2015 році технологічний університет закінчив 1651 студент і кожен з них тепер має усі шанси реалізуватися у своєму професійному житті та працювати на благо своєї країни. Варто зауважити, що серед випускників нині і студенти-іноземці з Шрі-Ланки та Азербайджану. Кілька останніх років вони прожили в Україні, здобуваючи освіту, але кажуть, що встигли полюбити її і захоплюються доброто людей, що оточують їх. Саме тут вдалося знайти багато друзів,  взяти участь в різноманітних культурних та спортивних заходах.

Петро Мельничук переконаний, навчання в Житомирському державному технологічному університеті дає гарний старт для звершення усіх задумів та реалізації студентської молоді, яка залишає вуз у статусі висококваліфікованих фахівців.

«Сьогодні ми вітаємо наших «спеціалістів» та «магістрів», а згодом свої дипломи отримають і «бакалаври». Дипломи з відзнаками випускники отримають безпосередньо під час урочистої частини, а решті їх вручать уже в студентських аудиторіях ваші декани. Мені приємно бачити беред собою стільки гарних людей, які свого часу зробили правильний вибір. Ви змогли проявити себе під час навчання, маєте гарні наукові здобутки, активно брали участь в університетському житті та органах студентського самоврядування, – сказав ректор ЖДТУ Петро Мельничук. – Зі своєї сторони співробітники та викладачі університету робили усе можливе, аби дати вам найкращі знання. Деякі спеціальності ми випускаємо вперше. Є спеціальності з гарними традиціями, які склалися протягом років. Для нашої країни зараз час досить складний, але майбутнє України – в руках кожного з вас. Я вам щиро бажаю знайти себе».

Про свої студентські роки в ЖДТУ згадав і Ярослав Лагута. Він зауважив, що про рідний вуз і тих людей, яких зустрів у його стінах, не забуває ніколи. Йому також особливо приємно, що ниніншні випускники технологічного університету не стоять осторонь тих подій, що відбуваються в східних регіонах держави і навіть у своє свято не забули про бійців із зони АТО.

Зокрема, як пояснив голова студентської профспілки Владислав Савіцький, «спеціалісти» й «магістри» приєдналися до ініціативи підтримати військових на Сході і замість квітів для викладачів, принесли воду. Таким чином вдалося зібрати понад 400 літрів. Ще стільки ж розраховують зібрати і «бакалаври», а потім воду через волонтерів передадуть хлопцям на передову.

«Наша дочка – випускниця. Ми вирішили, що квіти сьогодні є, а завтра нема. Тому думаю люди, які захищають нас, будуть задоволені, що ми їм приносимо воду», – каже батько випускниці Василь Карпенко.

«Принести воду замість звичайних букетів для того, щоб підтримати бійців на Сході я вважаю, що це правильно, бо у нас свято, а у них там військові дії. Я бажаю військовим, щоб вони скоріше повернулися додому до своїх рідних, до батьків і змогли нормально жити далі», –  додає випускниця Оксана Хоменко.

Своїх випускників вітали декани факультетів та зачитували списки кращих дипломованих фахівців. Концертну частину заходу запезпечили  вихованці Студентського центру ЖДТУ – хореографічний ансамбль «Гармонія», вокальний ансамбль «Акорд».

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */