У Житомирському державному технологічному університеті з’явилася “квітуча” карта України

Shares

В кабінеті профспілкової організації студентів, співробітників та викладачів Житомирського державного технологічного університету одну зі стін прикрасила кольорова карта України.

Її за тиждень намалювала та оздобила нині вже випускниця факультету обліку та фінансів  Ксенія Горяча. Дівчина закінчувала “магіструтуру” вузу і наостанок лишила такий патріотичний подарунок.Голова студентської профспілки Владислав Савіцький відзначає, що ідея створити подібний малюнок виникла давно. Вирішили відмовитися від шпалер, декоративної зелені чи картин у рамці. Натомість думали зобразити жовто-блакитну Україну з усіма регіонами. У процесі обговорення та роботи дійшли висновку, що краще контурами визначити межі областей, а всередині них намалювати квіти.

“Насправді ми усі розуміємо, що нині незалежна Україна переживає свої не найкращі часи. За останній рік ми втратили частину території, а за іншу триває запекла війна. На цій карті є й Крим, і Донбас. Це “квітуча” карта України і понад усе хочеться, аби наша держава врешті стала процвітаючою, бо  вона цього заслуговує. Жодного разу квіти не повторюються, так само неповторною є вся Україна та її надзвичайні і героїчні люди.”, – пояснює Савіцький.

На карті територію Житомирщини прикрашає букет польових квітів – маків та волошок, у Києві – каштанова гілка, в Івано-Франківську – нарциси, в Одесі – троянди, у Херсоні – соняшники, в Донецьку – гладіолуси, в Черкасах – тюльпани, а в Донецьку – гладіолуси.

Варто відзначити, що в університеті вже пропонують поруч з картою України зобразити й сусідні держави. Принаймні місця на стіні вистачить для багатьох.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */