Відзначення Дня Європи у Житомирському державному технологічному університеті

Shares

Цьогоріч студенти та співробітники Житомирського державного технологічного університету не лише провели ряд заходів з нагоди  відзначення Дня Європи на рівні свого навчального закладу, але приєдналися до загальноміського святкування на майдані Корольова 16 травня.

Напередодні за ініціативи студентського профкому в ЖДТУ  влаштували  флешмоб «Україна – серце Європи». Для цього представники різних факультетів сфотографувалися із символікою європейських країн, на тлі яких і звучало гасло про Україну.

Крім цього, студентський ректорат  також провів  круглий стіл  на  цю тему, відзначаючи, що  в Україні європейську орієнтацію започаткували члени Кирило-Мефодіївського товариства Т. Шевченко, М. Костомаров, П. Куліш, М. Гулак. Кожний слов’янський народ, вважали вони, має побудувати власну демократичну державу. Після цього повинен пройти процес їх об’єднання у федерацію зі спільним парламентом у Києві. Пізніше ідею європейської орієнтації України проповідували у своїх працях І. Франко та М. Грушевський. Останній рекомендував українцям вчитися в країнах Західної Європи, а також у США.

У зустрічі взяли участь студенти всіх факультетів університету. Під час круглого столу вони порушили ряд питань: Україна і Європа: історичне минуле; Європейський вибір України; Перспективи європейського діалогу; Європейсткі цінності.

У результаті дискусії студенти обговорили та провели паралель між європейськими та українськими цінностями, дослідили перспективи євроінтеграції та визначили проблем з яким Україна може стикнутися на шляху до Європи.

Вже 16 травня у центрі Житомира студенти технологічного університету були присутні на Дні Європи в якості учасників та волонтерів. Зокрема, вони слухали публічні дебати представників влади, громадських активістів, народних депутатів на тему  “Чим Україна може збагатити Європу” та “Як швидко Україна може покращити своє становище”, брали участь у велоквесті, хакатоні, конкурсах, майстер-класах та  «Поетичній площі», переглядали європейські короткометражки.

«Ми – молодь! Ми – майбутнє країни! Ми самі обираємо свій шлях! Треба будувати Європу в Україні!», – саме з таким гаслом студенти  ЖДТУ відвідали захід присячений Дню Європи – святу миру і єдності в країнах Європейського союзу та Ради Європи. Про це повідомляє перший студентський проректор Житомирського державного технологічного університету  Анастасія Музичук.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */