Участь ЖДТУ в міжнародній конференції присвяченій Нейтралітету Туркменістану

Shares

12 березня 2015 в м. Київ відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Зовнішня політика Туркменістану як фактор безпеки і стабільності у світі», організована Посольством Туркменістану в Україні спільно з Дипломатичною академією України при Міністерстві закордонних справ України.

1

 

Участь у заході взяли Міністр закордонних справ України П.Клімкін, Радник Міністра закордонних справ України, Посол з особливих доручень В.Майко, Надзвичайний і Повноважний посол Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадов, Глави таких дипломатичних місій в Україні як Азербайджан, Афганістан, Білорусь, Грузія, Молдова, Палестина, Куба; представники МЗС, Дипломатичної Академії та інші офіційні особи.

Від ЖДТУ на конференцію за сприяння завідувача кафедри комп’ютерної інженерії, д.т.н., проф. Ата Оразгельдийовича Овезгельдиєва були запрошені Перший проректор, д.е.н., проф., академік Академії економічних наук України Оксана Вікторівна Олійник та завідувач центру довузівської освіти та роботи з іноземними студентами,
к.ф.-м.н., доц. Олександр Іванович Прилипко.

2

Так як освіта може нормально існувати і розвиватися тільки в мирних умовах, то хочеться відзначити, що 2015 оголошений Туркменістаном – Роком нейтралітету та миру.

У процесі роботи міжнародної конференції відбувся також обмін думками про роль і значення зовнішньої політики в умовах нейтралітету Туркменістану в рамках розвитку міжнародного співробітництва в двосторонньому і багатосторонньому форматах, а також про широку підтримку висунутих Туркменістаном міжнародних ініціатив та їх успішної реалізації.

3

В рамках конференції, її учасникам представлено виставку експонатів національного мистецтва, художньої літератури та робіт відомих художників Туркменістану.

4

Потрібно також відзначити особисту підтримку і увагу до життя туркменських студентів, які навчаються в Україні, і зокрема в ЖДТУ, Надзвичайного і Повноважного посла Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */