Серед студентів ЖДТУ радник Саакашвілі шукає майбутніх реформаторів України

Shares

У владних кабінетах він почав з’являтися ще під час студентських років – стажером. По закінченню університету повернувся туди вже у статусі наймолодшого радника тоді ще президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Нині Іло Глонті живе в Україні, отримав українське громадянство і шукає молодих  реформаторів по різних регіонах.  У Житомирському державному технологічному університеті він провів зустріч зі студенством 13 березня.

Мета таких поїздок поїздок – презентація двох проектів, які допоможуть реалізовувати в Україні усі заплановані реформи. Зокрема, Глонті розповів детально про Клуб молодих реформаторів і програму Hacking School, яка вже  стартувала в Львові, Одесі, Луцьку, Черкасах, Харкові, а тепер приєднатися до неї зможуть і житомиряни. Наразі великих успіхів у цьому напрямку досягли рівняни. Саме туди Іло Глонті призначили на посаду заступника голови ОДА, але хлопець пояснює, що в Україні якихось планів на політичну кар’єру не має.

Після подій на Майдані він займався питаннями розвитку економіки в Україні, згодом отримав місце у так званій реформаторській раді кількох відомств – Міністерстві юстиції, внутрішніх справ та охорони здоров’я.

Впенений, що в усіх органах влади на різних рівнях не вистачає молодих  та цілеспрямованих людей з чистою репутацією, але ліберальними поглядами. В країні вистачає тих, хто готовий щось робити на її благо, але інколи вони просто не мають шансу пробитися на керівні посади.

Грузин вважає, що саме анонсовані ним проекти все ж таки допоможуть виявити таких людей по регіонах, дати їм додаткові знання і певний досвід, врахувати їхні побажання та бачення майбутніх реформ. При цьому. не всі вони мають йти саме в політику, але без сумніву виконуватимуть добре свої задачі в різних сферах, що в будь-якому разі вплине на кінцевий результат.

“Реформа – це не імена, це процес. Навіщо їх починати, якщо не буде людей, готових їх продовжувати і впроваджувати, – відзначає Іло. –  Якщо людей не готувати для реформування, то нічого не вийде. Те, що свого часу вдалося Грузії, можна зробити й в Україні. По-суті, наші країни дуже схожі. Сьогодні Україна і реформування для мене на першому місці. Ми хочемо створити сильне обєднання людей, яке готове змінювати країну. Мова йде не лише про працевлаштування. Це будуть різні люди, але платворма цінностей в них одна. Дефіз наших програм “Нам потрібен ти”.

Клуб молодих реформаторів розрахований на  студентів, випускників вузів,  і тих, хто вже працює, але загалом обмежень у віці взагалі нема. Єдине, відбір до проекту проходитиме на основі спеціальних тестів, які розробили у США та Ізраїлі та переклали на українську. Ті, хто набере максимальну кількість балів, навчатися, відвідувати лекції зможуть безкоштовно. Для тих, хто  матиме гірший результат, але для себе захоче пройти курс, буде передбачена грошова оплата. Заняття проводитимуться після 18.00 протягом 2 годин.

Hacking School – школа мотиваційного навчання для молоді, орієнтована на школярів та студентів молодших курсів. Там програма навчання буде дещо спрощена, а безкоштовні заняття для всіх проводитимуть по вихідних. Hacking School стоврювалась, щоб виховувати та розвивати у молодого покоління європейські цінності, мотивувати молодь до розвитку, змін та активного громадського життя. Клуб є повністю аполітичним. На зустрічі будуть запрошуватись відомі лектори з країн СНД та Європи.

Школа орієнтована на молодих людей віком від 14 до 20 років. Учасники відбираються на основі тестування для визначення рівня знань в певних галузях.  Регулярно проводяться тести на перевірку засвоєних знань. По закінченню школи учасники отримують сертифікат. Вивчатимуть дизайн, економіку, маркетинг, журналістику, правозахист, англійську, можливості онлайн освіти, дізнаємось як організувати власну справу та багато-багато іншого.

Основні заняття проводитимуться двічі на тиждень. Додатково будуть проводитися дозвіллєві збірки. Кожен учасник клубу може запропонувати тему для обговорення, a також може провести лекцію самостійно.

a7cYIS_cVAQ HaQcvRFSlOI Q3X3inGFpgw QBvJ9WbdSJQ vhgkTcGx8iU ZA6eVGtqpdg

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */