Викладачка ЖДТУ дізналася більше про інструменти виявлення плагіату в наукових роботах

Shares

Кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародної економіки Житомирського державного технологічногоу ніверситету   Аліна Рабошук  5 грудня відвідала семінар    «Професійний розвиток: відкриті ресурси, цифрова наука та міжнародні публікації» в рамках міжнародної конференції OpenCon 2014.

Даний захід проводили для викладачів   економічних дисциплін ВНЗ  України, а організаторами виступили Київська школа економіки (KSE) та Проект ProstoScience, що займається просуванням міждисциплінарних ідей у сфері інформаційних технологій, бізнесу та економіки.

На семінарі професійні доповідачі та експерти розповідали про сучасні тенденції та популяризацію відкритого, а отже безкоштовного, постійного й повнотекстового доступу   до академічної літератури, навчальних матеріалів та статистичних даних.

Крім цього, вони акцентували увагу на відкритій науковій співпраці та поширенні ресурсів, які стануть у нагоді для викладацької та наукової діяльності.  Цікавіть у присутніх викликали представлені інструменти для виявлення плагіату у наукових роботах.

Варто відзначити, що нині  один із ключових факторів професійного зростання  науковця та викладача  – це пошук можливостей   одержання грантів для проведення якісного дослідження та оприлюднення його результатів серед світової наукової спільноти, а також   представлення їх в міжнародних професійних рецензованих журналах.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */