Факультет інженерної механіки Житомирського технологічного університету відсвяткував 47-річчя

Shares

Найстаріший  і найперший факультет, з якого починався Житомирський державний технологічний університет, 4 грудня відзначає свої чергові іменини. Студенти, викладачі і співробітники факультету інженерної механіки з цієї нагоди влаштували напередодні в затишній аудиторії святкове зібрання.

Від гучного концерту та дискотеки відмовилися, адже це не на часі, тим паче ситуація в країні залишається складною і війна на Сході триває.

Проте і факультет, і присутні на заході свою порцію святкових вітань і побажань отримали чимало.

До слова, випускниками ФІМу свого часу були ректор університету Петро Мельничук, проректори, нинішній декан факультету Олексій Громовий, голова профком вузу та багато інших.

Першим із вітальною промовою до Дня факультету виступив один із перших випускників, а нині проректор з адміністративно-господарської роботи ЖДТУ  Олександр Ткачук.

Він розповів, що факультет, який сьогодні знають, як факультет інженерної механіки почав формуватися у надрах загальнотехнічного факультету КПІ. Саме там розпочалася підготовка за тими спеціальностями, які зараз складають кістяк факультету. В ті далекі 60-ті роки почали формуватися перші навчальні групи, складатися колектив викладачів та створюватися випускаючі кафедри, проводилася значна робота по створенню лабораторної бази та навчально-методичному забезпеченню. Все розпочиналося з однієї спеціальності –  “Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти”. Саме на цю спеціальність був здійснений перший набір за вечірньою формою навчання у 1967 році і за денною формою навчання у 1969 році. Перший набір за денною формою навчання складав 50 студентів. Після трьох років навчання студенти з Житомира їхали до Києва чи в інші міста Радянського Союзу.  Від факультету інженерної механіки відкоремилися з часом ФІКТ, ФЕМ, ГЕФ.

За словами декана  ФІМ Олексія Громового нині на факультеті на денній та заочній формі навчається 735 студентів, працює 6 кафедр і 75 співробітників. Всі вони створюють позитивний імідж навчального закладу, а багато випускників живуть і працюють у різних країнах світу.

Також декан факультету відзначив кращих студентів за досягнення в навчанні, спорті, організацію та участь у студентських проектах, концертах, візити у госпіталь, підтримку військовослужбовців.  Декан побажав усім гарних оцінок, успішних сесій, сил, терпіння, натхнення і мирного неба над головою.

«Дідусь факультету» Володимир Сєров, який працює у деканаті 27 років, 12 з яких був деканом, подякував тим, хто закладав основи ФІМу й тим, хто продовжує їх благородну справу – колегам та студентам, які після закінчення вишу залишаться тут працювати.

Музичне вітання на урочистому заході пролунало від талановитої молоді – учасників Студентського центру, які виконували пісні про Україну і присвяти викладачам.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */