Студенти Житомирського державного технологічного університету висадили біля навчальних закладів міста 800 дерев

Shares

За кілька годин 11 листопада біля дитсадочків та шкіл міста студенти й викладачі Житомирського державного технологічного університету висадили 800 саджанців дерев різних порід.

Акцію по озелененню влаштували з нагоди Міжанародного Дня студента, який відзначатимуть наступного тижня, а місцева влада  та  громадське об’єднання “Разом” підтримали цю чудову ініціативу.

Ректор ЖДТУ Петро Мельничук повідомив, що у вузі гарно сприйняли ідею, а тому з самого ранку у різних районах міста розпочалося висаджування дерев. З собою студенти брали кілька саджанців. інструменти і разом з керівництвом навчального закладу вирішували, де найбільш доречним через кілька років буде зелений затишок.

“У нас навчається кілька тисяч студентів і приємно, що більшість з них разом зі своїми викладачами, деканами та наставниками присвятили цей день хорошій справі, – радіє ректор. – Одні виконували підготовчі роботи, а інші – безпосередньо висаджували дерева. Фактично в акції були задіяні ті, хто у цей час був вільний від занять, адже навчаємось у дві зміни. Садили різні дерева – калину, горобину, туї, сосни, берези, клени, граби, ялини. Це все виростили лісівники на нашій житомирській землі”.

Учасниками акції “Озелени місто” в Житомирі стали і студенти-іноземці Житомирського державного технологічного університету, які разом із зі своїми українськими друзями висадили алею берізок під стінами вже рідного вузу.

«Я горда з того, що сьогодні молодь думає про майбутнє і запрошую усіх житомирян, підприємців міста долучитися до загальноміської акції, та висадити дерева у дворах будинків, у скверах, на прилеглій до їх організацій території. Сподіваюсь, що вже навесні молоді дерева зазеленіють у дитячих садочках та школах міста Житомира і діти зможуть гратися у затінку та дихати свіжим повітрям», – зазначила в.о.міського голови Любов Цимбалюк та подякувала студентам за організовану акцію.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */