Студенти та викладачі Житомирського технологічного університету писали диктант з польської мови

Shares

Близько 200 житомирян різного віку приєдналися до всеукраїнської ініціативи і 15 листопада з нагоди 96-річчя незалежності Польщі прийшли до Житомирського державного технологічного університету писати диктант польською мовою.

Організатором заходу є фонд «Свобода і демократія» (Польща). Координатор проекту в Житомирі – голова спілки вчителів-полоністів Житомирщини Мирослава Староверова.

Ректор університету Петро Мельничук не вважає  великою заслугою те, що саме його заклад польська спільнота обрала своєрідним майданчиком для втілення хорошої ідеї, однак протягом останніх років ЖДТУ активно працює у напрямку налагодження міжнародної співпраці із польськими вузами.

Неабияк цьому сприяє участь викладачів та студентів у програмах академічної мобільності, що передбачають короткострокові та довгострокові стажування і навчання у Польщі. Також нещодавно півсотні українських технічних вузів під час  двостронньої зустрічі підписали угоди із 23 польськими ВНЗ. Все це у не далекому майбутньому, впевнений Петро Мельничук, дасть гарні результати.

«Ви молодь Житомирщини і я радий вітати всіх у стінах Житомирського державного технологічного університету. Кожен з вас свідомо обирає свої кроки у житті і якщо наш університет колись буде для вас корисний, то раді будемо  тут зустрічати знову, але вже як своїх студентів Насправді бачу, що  тут є люди різного віку і це удвічі приємніше, – звернувся перед написанням диктанту до аудиторії ректор. – Також диктант писатимуть і наші студенти та викладачі, які навчають та вивчають, поряд з іншими  іноземними мовами, польську.  Знаю, що такий самий диктант сьогодні писатимуть ще у 7 українських містах і це  гарне засвідчення своєї поваги до здобутків сусідньої країни. Щиро вітаю зі святом присутніх, усю польську громаду Житомирщини та наших незмінних польських партнерів на їх рідній землі».

Гарно  впоратися із завданнями усім побажав ще й проректор ЖДТУ Віктор Євдокимов, а також гість заходу – польський дослідник Роберт Чижевський, який також розповів про  найвидатніші історичні факти, що сприяли становленню і розквіту польсьокї держави та відзначив, що нині Україна стоїть на своєму шляху до світового визнання.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */