Студенство Житомирського технологічного університету вшанувало героїв Майдану та АТО

Shares

Студенти різних факультетів та спеціальностей Житомирського державного технологічного університету 17 листопада приєдналися до  мирної акції «Голос студенства», під час якої разом і представниками інших вузів, інститутів та коледжів міста пройшлися колоною центральними вулицями.

Попереду несли 8-метровий жовто-блакитний український прапор, а ходу супроводжували вигуками «Слава Україні», «Україна понад усе», «Смерть ворогам», «Героям слава» та виконували державний гімн.

Крім цього, студенти вшанували память загиблих героїв Майдану та поклали квіти до стенду з інформацією про них на майдані Корольова. Звідти молодь рушила уже разом з чиновниками ОДА, міської та обласної рад.

На майдані Соборному колона теж зупинилася на кілька хвилин біля постамента загиблих земляків-військовослужбовців –  учасників АТО на Сході: поклали квіти та помолилися за мир в країні.

Завершальною точкою маршруту став майданчик перед фонтаном, де облаштували імпровізовану сцену. В першу чергу студенти ще раз виконали гімн, а тоді вшанували хвилиною мовчання усіх жертв подій в Україні за останній рік, у тому мирних мешканців східних регіонів, які загинули під час війни.

До присутніх по черзі звернулися голови органів студентськовго самоврядування усіх навчальних закладів – учасників акції.

Студентський ректор ЖДТУ Владислав Савіцький наголосив, що 17 листопада в історії завжди був трагічним днем і нині для українського студенства ця дата набула нового сенсу, адже рік тому революція почалася з розгону беркутівцями студентського пікету, а нині багато випускників університету захищає волю країни на Донбасі.

Також Савіцький відзначив, що у ЖДТУ основні заходи з нагоди Міжнародного Дня студента заплановані на 20 листопада: музичні перерви, флешмоб, виступи спортсменів та фаєр-шоу, конкурси, змагання, концерт і святкова дискотека.

Відеозвіт акції –  https://www.youtube.com/watch?v=TFzaxXE_heo

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */