Майбутні науковці познайомилися із спеціальностями Житомирського технологічного університету

Shares

Учасники осінньої школи Житомирського територіального відділення МАН на  три дні  приїхали до обласного центру з районів та містечок регіону. Школярі за цей час не лише пройшли теоретичні та практичні заняття, але й мали можливість погуляти містом, відвідати музеї і побувати з екскурсією в Житомирському державному технологічному університеті.

Зокрема, 12 листопада 17 юних науковців із Житомирського, Овруцького, Новоград-Волинського, Коростенського, Бердичівського   та  Брусилівського району познайомилися із діяльністю усіх факультетів ЖДТУ з перших уст.

Про можливості та переваги  спеціальностей вузу гостям прийшли особисто розповісти декани  чи  заступники факультетів інженерної механіки, інформаційно-комп’ютерних технологій, економіки та менедменту, обліку і фінансів, гірничо-екологічного. З-поміж іншого вони також передали різні роздаткові матеріали для більш детального ознайомлення, зауваживши, що і студенти й викладачі працюють в трьох основних напрямках: науковому, навчальному та міжнародного співробітництва.

Власне, ЖДТУ має десятки договорів про співпрацю із різними вищими навчальними закладами світу і наразі сотні студентів і викладачів вже скористалися своїм шансом поглибити професійні вміння та отримати досвід міжнародної співпраці за кордоном. Крім цього, до університету на навчання приїздять студенти-іноземці.

Своїх потенційних студентів у стінах технологічного університету вітали проректор Оксана Олійник та Віктор Євдокимов. Вони вважають, що нині кожен учень старших класів повинен замислитися і обрати правильний заклад та спеціальність для подальшого навчання, які допоможуть якомога краще реалізуватися в житті. Подібні зустрічі в першу чергу корисні саме для учасників   школи МАН.

Віта Бондарчук – завідуюча організаційно-масовим відділом Житомирського тервідділення МАН, супроводжувала групу і пояснила, що на другий заїзд осінньої  школи приїхало близько 150 школярів. Вони навчаються за напрямками «Математика», «Фізика» та «Асторономія». В технологічному університеті були саме математики. Їм такий формат спілкування сподобався, а на завершення фони ще й побували в музеї ГЕФ, де зібрано усі види корисних копалин, які видобувають на Житомирщині.

Для них також влаштували невеличкий концерт прямо в аудиторії за участю талановитої молоді Студентського центру.

Студректор ЖДТУ Вячеслав Савіцький відзначив, що одного разу за 5 років не пошкодував, що обрав саме цей вуз, адже він допоміг йому здійснити безліч мрій і став стратовим майданчиком для майбутніх досягнень.

Можливо, вже незабаром технологічний університет відкриє свої двері й для когось зі школи МАН.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */