Студенти ЖДТУ отримали нагороди Міжнародного телевізійного фестивалю «Доля»

Shares

6 жовтня 2014 року у місті Києві відбувся ІІІ Міжнародний пісенний фестиваль творчої молоді та студентів «Доля» (за підтримки благодійного фонду Л.Д. Кучми). На попереднє прослуховування загалом було надіслано близько 150 заяв, до участі в заключному турі було допущено лише 40 виконавців. Почесне право представляти ЖДТУ отримали студенти Кравчук Євгеній та Літвинчук Катерина, солісти вокального ансамблю «Акорд», що працює під керівництвом Любові Голуб.

На цьогорічний фестиваль «Доля-2014» прибули найяскравіші молоді співаки – професіонали і аматори з 16 регіонів України, а також з Румунії, Молдови, Конго, Камеруну та Китаю. Талант і сценічну майстерність виконавців оцінювали члени журі: заступник директора Благодійної організації Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна» Тетяна Мельник, директор програм ДТРК Всесвітня служба «УТР» Віктор Пелепець, народний артист України Віктор Шпортько, заслужений артист України Павло Мрежук, заслужений діяч мистецтв України, поет-пісняр Володимир Мельников, композитор і співак з Італії Джані Девіс, переможець фестивалю «Доля-1994» Любомир Чермак та голова журі – народний артист України Мар’ян Гаденко. На поважне суддівство чекала справді нелегка місія – обрати з-поміж молодих талантів найкращих!

Участь у фестивалі особливо почесна для наших студентів, оскільки вони є аматорами, не мають музичної освіти, а співу навчились, відвідуючи заняття вокального ансамблю «Акорд» центру культури студентської молоді ЖДТУ. Тож вони з цікавістю спостерігали, як готуються до виступу більш досвідчені колеги, студенти мистецьких ВНЗ – ті, хто вже давно обрав музику своєю професією.

«Гран–прі» фестивалю отримали випускники Одеської музичної академії, а наші студенти, вибороли звання лауреатів І премії Євгеній Кравчук (група ГГ-21), та Ш премії Катерина Літвинчук (група МС-131). І їх перемога тим цінніша, що вони не є професійними співаками, а отримують спеціальності маркшейдера, та інженера механіка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */