Реалізація програми академічного обміну Erasmus Mundus ACTIVE в Житомирському державному технологічному університеті

Shares

В 2014-2015 навчальному році програма академічних обмінів Erasmus Mundus ACTIVE “Ініціатива технічних університетів Кавказького та Атлантичного регіонів в забезпеченні високих освітніх стандартів”  мала гарний старт в ЖДТУ. За результатами конкурсного відбору на 2014-2015 н.р. було відібрано чотири фіналіста від ЖДТУ: Байда Марія Василівна, Лебедєва Юлія Вікторівна, Коробійчук  Валентин Вацлавович, Коробійчук Ігор Вацлавович.

Першою пройшла  короткострокове стажування в Дублінському технологічному інституті (Дублін, Республіка Ірландія)  Байда Марія Василівна, провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків та старший викладач кафедри бухгалтерського обліку та аналізу за видами економічної діяльності. Стажування  тривало один місяць. Протягом цього часу Байда М.В. взяла участь в міжнародній конференції присвяченій темі інтернаціоналізації в вищій освіті, відвідала ряд семінарів з міжнародних освітніх програм та співпрацювала з Др. Мареком Ребовим, який активно займається питаннями академічної мобільності науковців. Крім того, Байда М.В. мала змогу зустрітися з провідними спеціалістами в галузі викладання іноземних мов, відвідати заняття в Міжнародному коледжі Kaplan  та опрацювати значну кількість сучасних публікацій в галузі професійної підготовки англомовних спеціалістів з метою доопрацювання дисертаційного дослідження.

Фіналістка програми Erasmus Mundus ACTIVE для магістрів Лебедєва Юлія Вікторівна, студентка гірничо-екологічного факультету, спеціальності “Екологія та охорона навколишнього середовища”, розпочала навчання в Варшавському політехнічному університеті (Варшава, Польща), і навчатиметься там до червня 2015 року.

Коробійчук  Валентин Вацлавович, доцент кафедри розробки родовищ корисних копалин ім. проф. Бакка М.Т. гірничо-екологічного факультету, проходитиме 6-ти місячне стажування в Чеському технічному університеті (Прага, Чеська Республіка) починаючи з листопада 2014 року.

Коробійчук Ігор Вацлавович, доцент кафедри автоматизованого управління технологічними процесами та комп’ютерних технологій, факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, проходитиме 2-х місячне стажування в Варшавському політехнічному університеті (Варшава, Польща) починаючи з січня 2015 року.

Новий набір на програму Erasmus Mundus ACTIVE на 2015-2016 навчальний рік розпочинається 1 листопада 2014 року.

Детальна інформація про програму на офіційному сайті Erasmus Mundus ACTIVE http://active.meil.pw.edu.pl

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */