Вісник ЖДТУ. Економічні науки включено до РІНЦ

Shares

Починаючи з 26.02.2014 згідно з ліцензійним договором № 95-02/2014 видання “Вісник ЖДТУ. Економічні науки” включено до Російського Індексу Наукового Цитування (Российский Индекс Научного Цитирования, РИНЦ).

 

В зв’язку з включенням журналу Вісник ЖДТУ / Економічні науки до Російського Індексу Наукового Цитування (РИНЦ) (ліцензійний договір № 95-02/2014) вводиться оновлення вимог до оформлення рукопису, які скориговано з урахуванням останніх вимог до підвищення наукового рівня видання та з метою входження до інших наукометричних баз. Особливо звертаємо увагу на правильність оформлення анотацій, бібліографічних списків до статті, а також наявність рецензії.

Анотація до наукової статті має виконувати функцію незалежного від самої статті джерела інформації. Саме анотація (англо- або російськомовна) для зарубіжних вчених та спеціалістів є основним та, як правило, єдиним джерелом інформації про зміст статті та викладених в ній результатах досліджень. Вона дозволяє оцінити публікацію, визначити свою зацікавленість нею, зробити посилання та запит на повний текст тощо.

Тому анотація до наукової статті повинна відповідати таким вимогам:

  • інформативність (не містити загальних понять);
  • оригінальність (не бути „калькованим” послівним перекладом);
  • змістовність (відображати основний зміст статті та результати досліджень);
  • структурованість (відображати логіку викладення матеріалу в статті; повторювати структури статті – вступ, мета та завдання, методи, результати, висновки);
  • мовна грамотність;
  • компактність (обсяг анотації повинен становити не менше 1000–1500 знаків, що відповідає 100–250 словам);
  • використання спеціальної англомовної термінології.

Звертаємо увагу на те, що використання історичних довідок та опис раніш опублікованих видань в анотаціях є неприпустимим. Відомості, що містяться в заголовку статті, не повинні повторюватися у її тексті.

 

Бібліографічних список використаних джерел демонструє професійний світогляд та якісний рівень досліджень автора. Кількість посилань в англомовних виданнях становить в середньому 30 одиниць, до яких не залучаються посилання на постанови, укази, закони тощо. Обов’язковими також є посилання на зарубіжні видання. Посилання дозволяють не лише оцінити те, наскільки глибоко була вивчена тема, наскільки автор ознайомлений з працями колег, але й за ними визначаються значення та визнання праць певних авторів, науковий рівень журналів, актуальність наукових питань та проблем тощо.

Один коментар до “Вісник ЖДТУ. Економічні науки включено до РІНЦ”

  1. Доброго дня! Бачу оголошення про оновлення вимог до оформлення рукопису, а де ж, шановна редакція, самі вимоги??? Чесно кажучи, редакція Вісника ЖДТУ не приділяє належної уваги висвітленню інформації для авторів в інтернеті((( Сподіваюся ви звернете на це увагу і ситуація зміниться на краще. Опублікуйте хоча б вимоги, будь-ласка!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */