Міжвузівська науково-практична конференція “Екологічний розвиток країни в рамках Європейської інтеграції”

Shares

28 травня 2014 року в Житомирському державному технологічному університеті було проведено Міжвузівську науково-практичну конференцію студентів, аспірантів і молодих учених “Екологічний розвиток країни в рамках Європейської інтеграції”. Організаторами конференції є гірничо-екологічний факультет Житомирського державного технологічного університету, Державна екологічна інспекція у Житомирський області,  науково-методичний центр Управління освіти Житомирської міської ради.

Конференцію було відкрито урочистою промовою першого проректора ЖДТУ проф. д.е.н. Олійник О.В. та промовами організаторів та гостей конференції: декана гірничо-екологічного факультету ЖДТУ Котенка В.В., завідувача кафедри екології ЖДТУ д.с.-г.н. проф. Краснова В.П.

Конференцію “Екологічний розвиток країни в рамках Європейської інтеграції” було проведено вперше на базі кафедри екології гірничо-екологічного факультету ЖДТУ. Участь у конференції взяли студенти, магістри та аспіранти 10 вищих навчальних закладів:

  1. Інститут агроекології і природокористування НААН України;
  2. Національний технічний університет України «КПІ»;
  3. Житомирський державний технологічний університет;
  4. Житомирський національний агроекологічний університет;
  5. Житомирський державний університет імені І.Франка;
  6. Черкаський державний технологічний університет;
  7. Харківській національний автомобильно-дорожний університет;
  8. Сумський державний університет;
  9. Кременчуцький державний університет імені Михайла Остроградського;
  10. Вінницький національний  технічний університет з 7 міст України.

Результати роботи представлено в вигляді тез доповідей Міжвузівської науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих учених “Екологічний розвиток країни в рамках Європейської інтеграції”, де надруковано 55 тез, які було подано учасниками конференції.

11 доповідей на різні теми були присвячені проблемам екологічної освіти, збереження біологічного різноманіття, сталого розвитку країни, моніторингу довкілля, раціонального використання природних ресурсів та економіки природокористування, екологічного розвитку.

Всі доповіді були виконані на високому науковому рівні. Деякі напрями наукової роботи доповідачів викликали підвищений інтерес та бурхливе обговорення серед учасників конференції. Були відмічені найкращі доповіді, автори яких нагороджені грамотами «За найкращу доповідь».

Урочисте нагородження провів завідувач кафедри екології Краснов  Володимир Павлович. У заключному слові він висловив подяку всім учасникам конференції і побажав їм натхнення та подальших наукових звершень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */