Практичний семінар на тему «Інформаційні технології в освіті» на базі ВПУ ЖДТУ

Shares

Відповідно до плану роботи навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Житомирській області на базі вищого професійного училища Житомирського державного технологічного університету в рамках обласної методичної секції викладачів математики та фізики проведено практичний семінар на тему «Інформаційні технології в освіті», на якому були присутні 30 представників ПТНЗ області та Житомирського вищого професійного училища-інтернату.

Відкрив засідання  Пастушенко М.Г., директор училища, який ознайомив присутніх з історією та сьогоденням навчального закладу.

Учасники засідання відвідали та обговорили відкриті уроки: з математики – «Розв’язування найпростіших тригонометричних рівнянь» (викладач Семенець І.М.) та астрономії – «Еволюція зір. Нейтронні зорі. Чорні діри» (викладач Лукаш М.В.), що отримали високу оцінку присутніх.

В ході засідання були розглянуті та обговорені питання:

– інформаційні технології у навчальній та позаурочній діяльності учнів при вивченні математики, фізики, астрономії;

– використання електронних засобів навчання, презентаційних матеріалів, електронних розробок на уроках з предметів «Математика»,«Фізика», «Астрономія»;

– інноваційні технології навчання математики, фізики;

– впровадження і використання ІКТ на уроках фізики та астрономії.

Морозов А.В., к.т.н., декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, завідувач кафедри інформатики та комп’ютерного моделювання Житомирського державного технологічного університету доповів присутнім про тенденції розвитку інформаційних технологій в освіті та продемонстрував розроблені студентами університету комп’ютерні моделі з фізики.

Велику увагу було приділено питанню підготовки учнів ПТНЗ області до ЗНО у поточному році.

Розглянуто, обговорено та схвалено досвіди викладачів математики та фізики, які атестуються у 2014 році при управлінні освіти і науки облдержадміністрації. Представлені досвіди рекомендовані для розповсюдження серед педагогічних працівників ПТНЗ області.

Наприкінці засідання було підведено підсумки роботи обласної методичної секції за 2013-2014 н.р. та визначено основні питання перспективного планування роботи секції на наступний 2014-2015 н.р.

Члени обласної методичної секції ознайомились з системою роботи педагогічного колективу вищого професійного училища щодо впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний та навчально-виробничий процеси. Також було оглянуто  матеріально-технічну базу.

3811 DSCN2008 DSCN2091 DSCN2140

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */