У МОН відбулася виставка досягнень університетської науки

Shares

В рамках Міжнародного дня науки в Міністерстві освіти і науки України пройшла виставка досягнень університетської науки, в якій взяли участь ВНЗ із різних областей України, серед них і Житомирський державний технологічний університет. В офіційному виданні МОН «Освіта України» опублікована стаття під назвою «Парад ноу-хау». Ось що пишуть про ЖДТУ:

Житомирський державний технологічний університет увійшов до десятка ВНЗ України, яким вдалося отримати наноматеріали. Торік це зробила наукова школа під керівництвом доктора наук Павла Москвіна, а результати роботи описані в іноземних журналах, які входять до бази Scopus. Супертонкий матеріал – його товщина 100-1000 нм – може використовуватися в сучасних оптико-електронних приладах і НВЧ-техніці. А отримали його в університетській лабораторії найоптимальнішим і дешевим способом.

Прикладом ефективної взаємодії з іноземними державами стала спільна шведсько-українська програма в галузі радіаційної безпеки «Радіоекологічні функції грибів». Яку реалізував наш вищий навчальний заклад, – зауважила перший проректор Оксана Вікторівна. За виділені кошти в університеті створили сучасну лабораторію, провели вимірювання радіоекологічного забруднення й разом зі шведськими колегами працюють над вивільненням ґрунтів від радіоекологічного забруднення.

17

Серед практичних досягнень ЖДТУ – розробка сучасного й надтонкого фрезевого інструменту, який використовується в промисловості, наприклад, на Бердичівському заводі «Прогрес». А останній проект – підйомно-транспортний прилад – ЖДТУ виконує для Південно-Західної залізниці. Крім того, на Броварській експериментально-виробничій базі ВАТ «УкрНДІпроектстальконструкція ім. В.М. Шимановського» введено житомирську розробку – програму, яка розкладає оптимальні маршрути по певній множині доріг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */