V Всеукраїнська науково-краєзнавча конференція «Мінерально-сировинні багатства України: шляхи оптимального використання»

Shares

Студенти та викладачі гірничо-екологічного факультету ЖДТУ, а саме: Остафійчук Н.М., Распутна Т.А., магістри Войтюк Марина, Цалковська Ірина, Лобуцька Світлана, Малець Микола та Шамрай Володимир взяли участь у V Всеукраїнській науково-краєзнавчій конференції «Мінерально-сировинні багатства України: шляхи оптимального використання», яка проходила в смт. Володарськ-Волинському.

Конференція організована Музеєм коштовного і декоративного каміння.

Це – один із відомих геологічних музеїв України та світу. Зібрання унікальних мінералів та гірських порід з камерних пегматитів Волині зробили музей популярним як серед геологів-фахівців, так і широких верств населення. У вітринах Музею демонструються зелені кристали берилу, ніжно-блакитні аквамарини, прозорі зразки гірського кришталю, димчастого кварцу та чорного моріону; рожеві, блакитні і поліхромні топази, багряно-фіолетові кристали аметисту та багато інших дивовижних мінералів та гірських порід. Всього їх біля 1800 зразків із геологічних утворень України, країн СНД, Європи, Америки, Африки та інших місць світу. Колекція Музею постійно поповнюється новими зразками як з українських, так і зарубіжних геологічних родовищ.

Робота конференції проводилася за такими напрямками як: мінерально-сировинна база України; надра Житомирщини; туристично-рекреаційні можливості регіону; екологічні проблеми регіону; музейний аспект вивчення мінеральних ресурсів тощо. Студенти-магістри кафедри геотехнологій ім. проф. Бакки М. Т. виступили з доповідями на такі теми: Цалковська І.І. – Динаміка використання і перспективи розвитку ринку природного каменю; Войтюк М. Д. – Умови формування ореолів індикаторних мінералів кімберлітів; Лобуцька С.А. – Вплив геологічних параметрів на буріння свердловин на воду; Малець М.М. – Зміна декоративності природного каменю при впливі на нього агресивного середовища; Шамрай В. – Аналіз технологічних робіт з видобування природного каменю, для оптимізації геометричних розмірів монолітів природного каменю. Загалом, конференція пройшла в робочій і одночасно в невимушеній дружній атмосфері, де в ході дискусій поєднались професійна наукова думка, фахова позиція та  новаторська ідея.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */