Творчий вечір поезії в авторському виконанні поета Вадима Зінчука

Shares

28 березня 2013 року в Житомирському державному технологічному університеті відбувся творчий вечір поезії в авторському виконанні поета Вадима Зінчука.

Свій творчий вечір Вадим Зінчук почав рядками про Житомир, адже багато років свого життя провів в цьому місті. Поет в 1988 році закінчив  Житомирський філіал Київського політехнічного інституту (нині ЖДТУ), за спеціальністю „Технології машинобудування” та працював спочатку технологом, а згодом і конструктором на Бердичівському машинобудівному заводі „Прогрес”. Через деякий час поет переїхав до міста Києва, де нині і проживає. Перший вірш, за його словами, він написав в машині, їдучи з Бердичева до Києва в 2008 році з того часу і почав писати. За словами поета: „Осенить может в любое время суток, тогда за 2-3 минуты легко пишется стих, и не сидишь ничего не выдумываешь»!”. За п’ять років своєї творчої діяльності поет написав більш ніж 650 віршів і три твори в прозі.

Вісімдесят відсотків у творчості Вадима Зінчука займають вірші про кохання. Почуття, а ще жінка є головними джерелами натхнення іноді, говорить чоловік, навіть випадкова зустріч із представницею протилежної статі може наштовхнути його на творчість. Його вірші вражають своєю ліричністю, багатогранністю та глибиною думки.

Також поет пише філософські твори, є вірші про Велику Вітчизняну війну та Афганістан. Теперішнє покоління, переконаний Вадим Зінчук, у великому боргу перед тими, хто відстояв мир.

Присутні на вечорі почули близько 50 творів поета. Для зустрічі відбирав найулюбленіше, каже поет. Крім того, на вечорі відбулася презентація книги Вадима Зінчука „Вісімдесят п’ять”. Відкриває поетичний збірник вірш поетеси Віри Бутко „Воспоминание”, почувши який, Віктор Зінчук відразу написав вірш „Вісімдесят п’ять”. Саме з цього вірша почалася творчість поета. В книзі, крім віршів, опублікований роман „Старик”, який описує події 2011 року в Афганістані.

Крім студентів ЖДТУ на вечорі були присутні друзі поета. Всі присутні отримали задоволення від прослуханої поезії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */