Круглий стіл з питань координації та розвитку молодіжної науки

Shares

За сучасних умов однією з найбільш вагомих передумов для гармонійного розвитку суспільства та забезпечення високого рівня ефективності економіки є формування та збагачення інтелектуального потенціалу молоді, адже саме від молоді залежить успішне майбутнє країни. Враховуючи значимість та актуальність зазначених питань, Житомирський державний технологічний університет виступив ініціатором проведення круглого столу з питань координації та розвитку молодіжної науки серед вищих навчальних закладів м. Житомира.

Традиційно активну участь у заході взяли представники Житомирського державного університету ім. І. Франка, Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова Національного авіаційного університету, Житомирського національного агроекологічного університету, Житомирського інституту медсестринства. Приємним моментом заходу стало долучення до круглого столу учасників з Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу, Житомирського агротехнічного коледжу, Житомирського коледжу ресторанно-туристичного бізнесу та торгівлі. Широке коло учасників круглого столу підтверджує значимість та необхідність активізації зусиль у сфері організації молодіжної науки.

Представників вищих навчальних закладів із привітальним словом зустріла перший проректор Житомирського державного технологічного університету д.е.н., проф. Олійник Оксана Вікторівна, яка наголосила на необхідності розробки та удосконалення механізмів співпраці у сфері молодіжної науки. Під час виступів учасників круглого столу, а також подальшого активного обговорення було визначено ключові проблеми розвитку молодіжної науки, сформовано перспективні напрями практичної взаємодії та кооперації вищих навчальних закладів у визначеній сфері.

За результатами заходу було прийнято рішення про створення Асоціації молодих вчених м. Житомира як громадської організації, метою якої є всебічне сприяння розвитку української науки та активізації творчої наукової роботи студентів та молодих вчених.

Проект положення про Асоціацію молодих вчених м. Житомира знаходиться на стадії доопрацювання. Пропозиції, побажання  та зауваження щодо змісту положення приймаються до розгляду протягом місяця (надсилати на електронну адресу fem_snt@ukr.net).

Див. також Проект положення про електронне наукове видання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */