Науково-практична конференція «Християнство в контексті формування української культури та духовності»

Shares

27 березня 2012 року на базі Житомирського державного університету ім. Івана Франка відбулася науково-практична конференція «Християнство в контексті формування української культури та духовності».

Організаторами конференції виступили: Інститут проблем регіональної політики і сучасної політології (м. Київ) та Житомирський обласний науково-методичний центр культурно-інформаційного забезпечення, туризму та екскурсійної діяльності.

Участь в конференції взяв представник Житомирського державного технологічного університету проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку, доктор економічних наук, професор Віктор Валерійович Євдокимов.

Конференція проходила під головуванням доктора філософських наук, професора, ректора Житомирського державного університету ім. Івана Франка Петра Юрійовича Сауха. Обговорення проводилося в наступних напрямах: Християнство в контексті внутрішньо культурних процесів в Україні, в частині якого піднімалися питання Християнства як чинника етноконфесійної ідентифікації, його місця в системі міжконфесійних відносин та значення в розв’язанні внутрішньоцерковних конфліктів; Християнство в «плинному світі», а саме його взаємозв’язок з владою, законом та ринковою економікою; Християнство та питання солідарності і ненасильства, що стосувався проблем християнської та соціальної солідарності, ідеї відкритості людини до добра і зла, поєднання святості з войовничою любов’ю.

В конференції приймали участь представники влади, науковці, громадські діячі та представники релігійних конфесій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */