Студенти Житомирської політехніки спеціальності 232 «Соціальне забезпечення» у Музеї історії енергетики Житомирщини

Shares

23 жовтня 2024 року здобувачі вищої освіти факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя Державного університету «Житомирська політехніка», що здобувають фах за спеціальністю 232 «Соціальне забезпечення», гарант та члени робочої групи ОПП «Управління у сфері соціального забезпечення» відвідали Музей історії енергетики Житомирщини та прослухали проблемну лекцію на тему «Управління системою соціального забезпечення та енергетична безпека України: поточні виклики та пріоритетні кроки».

Лектором, Віталієм Дем’янюком, начальником служби підготовки персоналу АТ «Житомиробленерго», були ґрунтовно висвітлені питання, пов’язані із роллю та шляхами забезпечення енергетичної безпеки в процесі розв’язання нагальних проблем соціальної сфери в цілях поліпшення якості життя різних категорій населення за поточних викликів та загроз, зумовлених реаліями повномасштабної війни.

Здобувачі вищої освіти дізналися, як енергетики Житомирщини реагують на запити установ системи соціального забезпечення, а також отримали вичерпну інформацію щодо алгоритмів дій соціальних служб у випадку кризових явищ в енергетичній системі України. Зокрема, форми взаємодії працівників системи соціального забезпечення та енергетичної галузі за екстремальних ситуацій було обговорено на прикладі Чорнобильської катастрофи, коли злагоджені сумісні дії дали змогу якісно та оперативно розв’язати завдання, пов’язані із вирішенням гострих соціальних проблем.

Під час виступу лектора, здобувачі вищої освіти були ознайомлені із соціальними заходами та проєктами, що реалізуються енергетиками Житомирщини. Окремої уваги було приділено конкретним прикладам соціального захисту працівників енергетичного сектору, а також управлінським рішенням щодо соціального розвитку підприємства, у тому числі, аспектам гендерної політики. Наприкінці лекції слухачі мали нагоду поставити пану Віталієві запитання, чим вони і скористалися, отримавши ґрунтовні відповіді.

Щира подяка керівництву АТ «Житомиробленерго» та спікеру Віталію Дем’янюку за цікаву екскурсію та проведення змістовної проблемної лекції! Сподіваємося на подальшу співпрацю як у площині навчально-просвітницької роботи, так і практичних заходів, спрямованих на поліпшення якості життя населення України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */