Зустріч студентів Житомирської політехніки з художницею Катериною Рудаковою

Shares

24 жовтня відбулася онлайн зустріч студентів груп СО-3, СО-4 та СО-1 з українською художницею Катериною Рудаковою. Мисткиня, яка створює монументальні проєкти не лише в Україні, а й за її межами, поділилася з майбутніми освітянами своїм творчим досвідом та баченням сучасного мистецтва.

“Нещодавня зустріч виявилася досить надихаючою. Катерина поділилася своїм досвідом створення різноманітних проектів. Її роздуми про вплив подорожей на мистецькі проекти були захопливими”, – поділилася враженнями студентка Софія Мартинюк.

Катерина розповіла про свої останні проєкти, реалізовані спільно з організацією Artolution. Один з них – мурал «Мрії розквітають» у школі містечка Холодна Балка в Одеській області. Особливість проєкту полягала в тому, що діти брали участь не лише у створенні самого муралу, але й у розробці ескізу. В центрі композиції – сім’я в серці, яке тримають хлопчик та дівчинка, що відображає найважливіші цінності для місцевих дітей.

Не менш цікавим виявився проєкт в Олександрії, де на стіні бібліотеки з’явився мурал “Художня магія”. До його створення долучилися учні художньої студії, школи та коледжу. Мурал розділений на шість секторів, кожен з яких символізує важливі для дітей речі: від сім’ї та дружби до мистецтва й природи. Центральними фігурами стали хлопчик і дівчинка, які читають і малюють у книзі під дахом-Україною.

Особливу увагу привернув проєкт у Шполі Черкаської області, де було створено мурал для клубу ветеранів війни і переселенців. У центрі композиції – біле серце з оком, що символічно дивиться на Україну, оточене кольоровим вихором. Біля дверей розмістили оберегів – ляльок-мотанок, дівчину та козака.

“У кожному проєкті ми прагнемо залучити місцевих дітей та молодь, адже це не просто розпис стін – це створення простору, де кожен може висловити свої думки та мрії через мистецтво”, – підкреслила Катерина Рудакова.

Такі зустрічі надихають студентів та демонструють, як мистецтво може об’єднувати громади, створювати культурні цінності та допомагати дітям виражати свої думки й почуття через творчість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */