Студенти Житомирської політехніки відвідали музей «Ремісничий двір»

Shares

Студенти академічних груп  ЛГ-1, ТЗНС-42, 43к разом з кураторами відвідали музей «Ремісничий двір». Цей унікальний музей, заснований колекціонером старовини Федором Євтушенком, відкрив студентам можливість поринути в історію ремесел і побуту різних епох.

Під час екскурсії студенти дізналися про багатогранну історію стародавніх ремесел і мали нагоду побачити велику кількість збережених ремісничих інструментів – від великих столярних верстатів до ковальських молотків, сокир і ковадл. Особливо вражала колекція знарядь праці, які використовували ковалі, теслі та столяри.

Федір Євтушенко, засновник музею, провів екскурсію особисто, розповідаючи цікаві історії про кожен експонат і його значення для колекції. Загальний фонд музею наразі налічує понад 20 тисяч експонатів, і це лише частина зібраних ним предметів. Студенти виявили великий інтерес до колекції та вже планують повернутися для більш детального ознайомлення з експонатами.

Студенти ознайомилися з різними періодами розвитку певних видів виробництва, зробити власні висновки щодо еволюції не лише технологічних процесів, а й екологічних аспектів виробництва. Особливу цінність для студентів лісового господарства мала експозиція історії деревообробної промисловості. Студенти спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища» зацікавилися прикладними аспектами обробки сировини та виговлення промислової продукції. Цей візит став яскравим елементом навчального тижня для студентів, дозволивши їм не лише розширити свої знання з історії ремесел, але й отримати неповторний культурний досвід, який змушує задуматися над значенням культурної спадщини в сучасному світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */