Студенти прослухали онлайн-вебінар «Як блокчейн і цифрові активи трансформують професії бухгалтера та фінансиста» від AICPA & СІМА

Shares

27 вересня 2024 року учасники наукового гуртка кафедри інформаційних систем в управлінні та обліку «Соціально відповідальні практики в діяльності українських суб’єктів господарювання» прослухали онлайн-вебінар «Як блокчейн і цифрові активи трансформують професії бухгалтера та фінансиста» від AICPA & СІМА (Chartered Institute of Management Accountants – Інститут дипломованих бухгалтерів управлінського обліку).

Лекторами, які виступили на вебінарі, були: Бакстер Хайнс, Ларрі Лірман і Джон Масотті. Доповідачі наголосили, що у професіях бухгалтера та фінансиста відбувається трансформація. Вони розглянули блокчейн як базову «систему бухгалтерського обліку», пояснили, як токенізація вплине на розвиток компетенцій професіоналів з бухгалтерського обліку та фінансів.

На онлайн-вебінарі були присутні здобувачі освітніх ступенів «бакалавр» та «магістр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування», зокрема студенти гр. ООМ-12 Коваль Аріна, гр. ОО-7 Клімінська Марія, Корчинська Софія, Шерстюк Ольга, гр. ОО-8к Кутасевич Катерина, гр. ОКМ-2 Когут Ксенія, Піонткевич Софія та доцент кафедри інформаційних систем в управлінні та обліку Поліщук Ірина. Прослухавши цікаву лекцію і взявши участь у подальшій дискусії, учасники наукового гуртка одержали сертифікати від AICPA & CIMA Faculty Hour Series.

На вебінарі лекторами було охарактеризовано 50 компаній, що використовують блокчейн-технології. Доповідачами акцентовано увагу на топ 10 компаніях, які інвестують в NFT: Addidas, eBay, Shopify, McDonalds, Coca Cola, Samsung, Nike, Formula 1, Prada, Ticketmaster.

Лекторами наголошено на змінах фінансової індустрії при застосуванні блокчейн-технологій:

  • зменшення витрат і зменшення кількості посередників при виконанні угоди;
  • вбудована система відповідності;
  • зменшення часу на здійснення розрахунків;
  • прозоре відстеження гарантій безпеки;
  • спрощені виплати дивідендів;
  • електронне голосування і корпоративні дії;
  • спрощені процедури моніторингу та аудиту;автоматизовані нормативні процедури;
  • інноваційні нові інвестиційні продукти;
  • безперервне функціонування глобальних ринків;
  • миттєві зв’язки з інвестором для прийняття управлінських рішень.

Щиро дякуємо організаторам за змістовні доповіді щодо швидкості та масштабів впливу блокчейну на відносини між підприємствами та їх бухгалтерами й аудиторами, будемо раді прийняти участь в наступних онлайн-вебінарах!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */