Доцент Житомирської політехніки у складі журі обласного етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв

Shares

До складу журі обласного етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, що відбувся 26 вересня 2024 року в онлайн-форматі, була запрошена доцент кафедри екології та природоохоронних технологій Державного університету «Житомирська політехніка» Курбет Тетяна.

З вітальними словами до учасників звернулися заступниця начальника відділу загальної середньої, дошкільної, інклюзивної та позашкільної освіти Департаменту освіти і науки ЖОДА Наталія Шевчук, , та провідний інженер лісового господарства Столичного лісового офісу ДП «Ліси України» Валентин Венгерчук.

Команди учасників представили звіти про свою природоохоронну діяльність, науково-дослідницькі роботи, а також відеоматеріали, що висвітлюють досягнення учнівських лісництв. Члени журі відмітили актуальність тем науково-дослідних робіт та високий рівень підготовки юних лісівників.

За рішенням журі, переможцями та призерами стали:

  • І місце: команда Баранівського шкільного лісництва «Паросток»;
  • ІІ місце: команди Олевського учнівського лісництва та Левківського шкільного лісництва;
  • ІІІ місце: команди Городницького, Словечанського та Радомишльського шкільних лісництв.

В категорії науково-дослідних робіт переможцями та призерами стали:

  • І місце: Власюк Надія, учениця 10 класу Баранівського ліцею №1;
  • ІІ місце: Власенко Захар, учень ліцею №3 Олевської міської ради;
  • ІІІ місце: Крижова Богдана, учениця 11 класу Левківського ліцею Глибочицької сільської ради, та Клочковська Владислава, учениця 9-В класу Городницького опорного ліцею.

Залучення майбутніх фахівців лісового господарства до науково-дослідної роботи та відновлення лісів є дуже важливим. Цей процес сприяє не лише збагаченню знань молодого покоління, але й закладає фундамент для майбутніх ініціатив у сфері екології, лісівництва та захисту довкілля.

Щиро вітаємо переможців та призерів! Бажаємо їм подальших успіхів у справі відновлення та збереження лісових ресурсів нашої області!

Детальніше тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */