Викладачі та студенти Житомирської політехніки відвідали українського виробника верстатів із ЧПК – компанію Vector

Shares

З метою налагодження співпраці та ознайомлення з особливостями процесів проектування та виготовлення верстатів з числовим програмним керуванням (ЧПК), викладачі кафедри механічної інженерії, кафедри робототехніки, електроенергетики та автоматизації ім. проф. Б.Б. Самотокіна, а також здобувачі вищої освіти спеціальностей 131 “Прикладна механіка” та 133 “Галузеве машинобудування” 19 вересня 2024 року відвідали компанію Vector.

Компанія Vector є українським виробником верстатів з ЧПК, що розпочавши свою діяльність в 2013, на сьогодні має два заводи в Україні та один у Казахстані.

Розробку верстатів з оригінальними конструктивними рішеннями в компанії реалізує власне конструкторське бюро, а технологічні процеси виробництва нових верстатів в більшій мірі виконуються на верстатах компанії Vector.

Компанія є виробником верстатів не тільки для промислових компаній-замовників, але і для приватних підприємців та навчальних закладів України.

На ряду з дослідженнями ринку, проектуванням та виготовленням верстатів, компанія Vector на замовлення покупців допомагає з розробкою та оформленням бізнес-проектів, які базуються на використанні CNC-машин їхнього виробництва, з метою подачі заявки на отримання гранту від держави на відкриття чи розвиток власного бізнесу.

Під час екскурсії викладачі та студенти ознайомилися не тільки з процесами проектування верстатів та технологічним процесом їх подальшого виготовлення, а також з питаннями сервісного обслуговування обладнання та менеджменту компанії в цілому.

Технічні та економічні аспекти роботи компанії Vector викладачам та студентам представив особисто директор компанії  – Сергій Голубкін.

Гостям  серед іншого було приємно бачити те, що важливим компонентом розвитку компанії є випускники Житомирської політехніки, які успішно очолюють ряд напрямків роботи компанії.

Крім технічних питань забезпечення якості верстатів, конструювання та виготовлення механічної частини верстатів, апаратної та програмної реалізації числової системи керування, обговорили ряд подальших кроків у напрямку розвитку співпраці Житомирської політехніки та компанії Vector.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */