Участь викладачів та співробітників Житомирської політехніки у обласному технічному практикумі з нагоди дня винахідника та раціоналізатора

Shares

24 вересня 2024 року представники кафедри робототехніки, електроенергетики та автоматизації імені проф. Б.Б. Самотокіна – завідувач кафедри, к.т.н., доцент Олексій Громовий, старший викладач кафедри Мартін Богдановський, старший викладач кафедри, к.т.н. Олександр Підтиченко та фахівець першої категорії, магістрант гр. АТ-29м Микита Нєвєдров – взяли активну участь в обласному технічному практикумі, що відбувся у Центрі позашкільної освіти для дітей та молоді Житомирської обласної ради з нагоди дня винахідника та раціоналізатора.

Представники Житомирської політехніки продемонстрували на заході різноманітні сучасні технічні розробки, виконані здобувачами освіти під керівництвом викладачів кафедри робототехніки, електроенергетики та автоматизації в межах курсових та дипломних робіт, діяльності наукових гуртків кафедри тощо, які, в тому числі, не одноразово представлялися на всеукраїнських конкурсах та здобували призові місця. У складі гостей заходу було багато керівників та найкращих вихованців науково-технічних гуртків області, дехто виступив також зі своїми власними розробками.

Особлива увага присутніх була прикута до доповіді старшого викладача кафедри Мартіна Богдановського, який виступив із авторською лекцією на тему «Історія та сучасні тенденції розвитку промислової та мобільної робототехніки».

Далі фахівець першої категорії та одночасно магістрант гр. АТ-29м Микита Нєвєдров розповів про дві цікаві розробки кафедри, зроблені або розвинуті та вдосконалені ним особисто, – «Мобільний колісний робот з системою комп’ютерного зору», виконану під керівництвом Мартіна Богдановського, та «Макет промислового робота з числовим програмним управлінням», де керівником проєкту є доцент кафедри Антон Кравчук.

Насамкінець програми старший викладач кафедри Олександр Підтиченко ознайомив присутніх на прикладах конкретних розробок з двома ключовими напрямками науково-освітньої діяльності кафедри в межах спеціальності 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» – створення автоматизованих систем керування на основі промислової автоматики та на основі мікропроцесорної техніки, в тому числі на основі модульних мікропроцесорних платформ.

Представлені лабораторні стенди «Універсальний керуючий пристрій на основі ПЛК Siemens Simatic S7-1200», «Універсальний пристрій для моделювання та дослідження технічних та технологічних об’єктів на основі ПЛК Siemens Simatic S7-1214C» та «Лабораторна установка автоматизованої системи керування температурою у термошафі на основі платформи ARDUINO», виконані здобувачами освіти вищезгаданої спеціальності в межах курсових та дипломних проєктів, дали змогу присутнім в легкій та доступній формі отримати уявлення про професійну діяльність інженера-розробника систем автоматизації, якій навчають на кафедрі.

Проведений практикум дав змогу ознайомити найталановитіших представників учнівської молоді Житомирського регіону з таким напрямком освіти, як автоматизація та робототехніка, що зокрема реалізується в Житомирській політехніці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */