MechLab 3D представив свою установку з переробки PET-пластику на станції сортування сміття Екологічної ініціативи «Україна без сміття»

Shares

20 червня 2024 року спін-офф проєкт Інноваційного хабу Житомирської політехніки MechLab 3D представив свою установку з переробки PET-пластику на станції сортування сміття Екологічної ініціативи «Україна без сміття».

«Україна без сміття» – це українська громадська організація, яка бореться за впровадження культури сортування побутових відходів в Україні та поширення ідей соціального підприємництва у цій галузі.

“Громадська станція сортування – це передусім освітня платформа, що змінює звички людей і формує нові навички. Змінює уявлення про сміття, бо коли сортуєш – сміття зникає. І ми це доводимо наочно: в просторі станції чисто, тут збирається сучасна тусовка небайдужих людей. Особливо радіємо зустрічати на станції сортування батьків із дітьми”, – говорять представники “Україна без сміття”.

MechLab 3D провів майстер-клас з користування установкою з переробки PET-пластику. Тепер пристрій буде стояти на станції сортування сміття та давати “друге життя” пластиковим пляшкам, перетворюючи їх на філамент для 3D-друку.

Це важливий крок на шляху до зменшення кількості відходів в Україні. Переробка пластику – це не лише екологічно, але й економічно вигідно. З переробленого пластику можна виготовляти нові вироби, що дає можливість заощаджувати ресурси та створювати нові продукти.

Дізнайтеся більше про “Україна без сміття” та про те, як ви можете допомогти довкіллю вже сьогодні, на їх сайті.

Про MechLab 3D більше дізнавайтеся за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */