Круглий стіл щодо обговорення перспектив розвитку ОПП «Англійська мова і зарубіжна література»

Shares

Кафедрою педагогічних технологій та мовної підготовки було організовано та проведено круглий стіл з обговорення змісту, особливостей реалізації і перспектив розвитку освітньо-професійної програми «Англійська мова і зарубіжна література» за спеціальністю 014.021 «Середня освіта. Англійська мова і література» для бакалаврського рівня за участі стейкхолдерів: директорів освітніх центрів, вчителів шкіл та науково-педагогічного персоналу кафедри педагогічних технологій та мовної підготовки. Зустріч було проведено у змішаному режимі – деякі стейкхолдери приєдналися дистанційно у режимі відеоконференції.

 Гарант освітньо-професійної програми «Англійська мова і зарубіжна література» Ірина Гайдай розповіла про особливості освітньої програми, її зміст, перелік нормативних та вибіркових освітніх компонентів, програмні результати навчання та компетентності.

Окремо поговорили про проходження практики студентами ІІІ курсу на базі освітнього центру WinWin. Студенти ІІ курсу Анастасія Хайлак та Марія Атаманська поділилися враженнями від міжнародного стажування у Швеції на базі Лундськгого університету, з якого повернулися зовсім нещодавно. Вони відзначили, що перевагою навчання в Житомирській політехніці загалом і на зазначеній освітньо-професійній програмі є широке коло міжнародних зв’язків, які дозволяють навчатися і подорожувати.

До обговорення освітньої програми «Англійська мова і зарубіжна література» долучилися роботодавці:

  •  директор Кембриджського освітнього центру та школи англійської мови WinWin Анна Герун, а також Анастасія Швець – академічний менеджер центру та Марина Джунь – старший викладач і методист освітнього центру WinWin;
  •  вчитель вищої категорії, вчитель англійської мови початкової школи №11 міста Житомира Людмила Козінська; 
  •  вчитель вищої категорії, вчитель англійської мови ліцею №3 міста Житомира Оксана Кропачова.

Окрім того, до обговорення освітньо-професійної програми були долучені викладачі кафедри та студенти І-ІІІ курсів. Під час круглого столу стейкхолдерами висловили ряд побажань та пропозицій щодо вдосконалення освітньо-професійної програми, а саме щодо формування необхідних знань та вмінь у здобувачів вищої освіти для сучасних умовах розвитку освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */