Круглий стіл з експертами в сфері гірництва в межах проєкту Жан Моне «INTEUAS»

Shares

29 травна 2024 року кафедрою гірничих технологій та будівництва ім. проф. Бакка М.Т. в межах проєктів Erasmus+ INTEUAS «Інтеграція рамок та норм ЄС в сфері індустрії блочного каменю в Україні» та EMINReM «Магістерська програма з еко-гірництва та інноваційного менеджменту корисних копалин» та в межах щорічних активностей факультету з удосконалення освітньо-професійної програми «Розробка родовищ та видобування корисних копалин» спеціальності 184 «Гірництво» було організовано круглий стіл за участі експертів у сфері видобутку, обробки і торгівлі природним каменем, представниками організацій, що контролюють діяльність гірничодобувних та обробних підприємств, а також представниками екологічних громадських організацій та студентів спеціальності.

Метою зустрічі було поглиблення діалогу між академічним сектором та представниками бізнесу, обговорення потреб у гірничій галузі та зокрема в індустрії блочного каменю, стратегії модернізації навчальних програм та окремих дисциплін з врахуванням потреб майбутніх роботодавців випускників гірничих спеціальностей Житомирської політехніки, планування спільної освітньої та наукової діяльності, тощо.

До заходу доєдналися представники 8 організацій:

  • співвласник ТОВ «НІКА-ГРАН» Анна Микитенко
  • директор ПП «ЖИТОМИРКОРУНД» Олексій Єршов
  • начальник кар’єру ТОВ «КЛМ Гранресурс» Сергій Шишко
  • ТОВ «ГІДРОМОТОРГРУП» Юлія Семенова
  • генеральний директор ТОВ «ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ» Володимир Соколовський
  • представник ГО «Всеукраїнська екологічна ліга» Марія Корбут
  • т.в.о. директора ТОВ «Гранітний кар’єр» Олександр Толкач
  • головний інженер ТОВ «Омелянівський кар’єр» Євген Погорєлов

Зустріч було проведено у змішаному форматі – деякі студенти та стейкхолдери приєдналися дистанційно у режимі відеоконференції.

Науково-педагогічний персонал кафедри та запрошені стейкхолдери обговорили хід реалізації проєктів, необхідні сучасному бізнесу знання та компетенції випускників гірничих спеціальностей та роль кожної із сторін у процесі формування таких знань та навичок. Учасники також обговорили деталі імплементації дуальної форми освіти, можливість практичної підготовки студентів на виробництві, підписання/продовження договорів про науково-технічне співробітництво.

Команда проєкту INTEUAS анонсувала початок навчання експертів в межах першої Літньої Школи, яке розпочнеться 8 липня 2024 року і завершиться напередодні Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

Дякуємо всім присутнім за плідну співпрацю і корисні напрацювання для майбутніх проєктних розробок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */