Освітня мобільність співробітників Житомирської політехніки до природного заповідника «Piatra Craiului»

Shares

В межах міжнародної співпраці між Університетом сталого розвитку міста Еберсвальде (Німеччина) та кафедрою екології та природоохоронних технологій Державного університету «Житомирська політехніка» у 2024 році реалізується проєкт “A Discourse on Socio-Ecological Forest Restoration in Times of War and Multiple Crises” за фінансуванням DAAD.

12-18 травня викладачі та здобувачі освіти Житомирської політехніки мали можливість долучитися до освітньої екскурсії Румунськими Карпатами. З метою поглибленого вивчення природних біорезерватів Карпат України та Румунії, які вивчаються в освітніх програмах спеціальності 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища», організовано вивчення екосистемних адаптацій до зміни клімату, відновлення лісів у часи війни та численних криз, поглиблення транскордонного / транснаціонального співробітництва з партнерами із природоохоронних територій Німеччини, Румунії та Молдови.

В межах даного етапу проєкту Ірина Давидова, Володимир Устименко, Людмила Нонік ознайомлювалися як із екологічними так і з соціально-екологічними особливостями регіону.

Було проведено ряд обговорень та інтерв’ю з працівниками місцевої влади, адміністрації природного заповідника “Piatra Craiului” та представниками Фундації збереження Карпат (Foundation Conservation Carpathia). Дані зустрічі дали змогу отримати цінну інформацію щодо ефективних методів попередження кризових ситуацій та боротьби з ними в об’єктах природно-заповідного фонду. Учасниками було досліджено вплив Євроінтеграційних процесів в Румунії на структуру та методи управління заповідними територіями а також їх соціально- екологічні наслідки.

Також було проведено презентацію на тему “Екологічні наслідки війни в Україні” для ознайомлення іноземних учасників проекту з масштабами завданої шкоди.

Даний проєкт і німецькі науковці надихнули на відкриття нової спеціальності 205 «Лісове господарство» для більшого вивчення та відновлення лісів та біорезерватів України у післявоєнний період.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */