Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи приєднались до онлайн-марафону COLD START – 2, зимовий сезон, що проводили Ukrainian Hotel Resort Association та Smart Education Hotel School.
Топові експерти України та світу в сфері готельно-ресторанного бізнесу піднімали вкрай актуальні теми:
-
- категоризація готелів та інших засобів розміщення, як складова співпраці ДАРТ та UHRA;
- динаміка готельного ринку у 2022 році спільно з Hotel Matrіx, якісна аналітика;
- результати роботи UHRA на міжнародному напрямку;
- мотивація у навчанні завдяки HOSCO та Smart Education Hotel School;
- огляд системи класифікації готелів та тестування Hotel Stars Union;
- результат роботи UHRA на міжнародному напрямку;
- НАССР сертифікація ресторанних послуг;
- тренди системи дистрибуції booking.com та Smart Planet, нові потреби та запити споживачів;
- проукраїнський фронт в інформаційному та міжнародному просторі.
Серед доповідачів – представники Державного агентства розвитку туризму України, HotelMatrix, SMART Planet та Smart Education Hotel School.
Запрошені гості, що представляють міжнародні компанії: Booking com, E-Cornell, HOSCO, Hotel Stars Union та HACCP. Також у програмі заходу було представлено кейси готелів, що відкрились під час війни: Hay by Edem Family, Mandra Glamping by Ribas, Adagio Kyiv by Accor.
У рамках заходу Мар’яна Олеськів, Голова Державного агентства з розвитку туризму України, озвучила підсумки роботи галузі гостинності у 2022 році, поділилася результатами анонімного опитування щодо впровадження нових стандартів у сфері гостинності, а також окреслила пріоритетні напрямки у 2023 році.
Президент Асоціації готелів та курортів України Ірина Сідлецька презентувала реалізовані проекти 2022 року та поділилась проектами, що будуть реалізовані в 2023 році (перепис готелів «термінологія & статистика», запровадження нової системи класифікації, допомога у відновленні ринку, міжнародне просування).
Відповідно до виступу Ольги Міщенко, керівника проекту Hotel Matrix, на сьогодні актуальними у сфері готельного бізнесу питаннями є:
-
- як управляти джерелами доходів та досліджувати аналітику діяльності готелю, зокрема в умовах діджиталізації;
- як приймати ефективні рішення у несталі часи;
- як долати виклики війни, адже бізнес повинен працювати й живити економіку країни.
Про систему НАССР у воєнний час, імплементацію у закладах громадського харчування доповідала засновник/виконавчий директор ТзОВ «Західний центр розвитку бізнесу», аудитор із сертифікації стандартів ISO Марта Лушпак.
Які настрої на ринку, на чому сфокусуватися у 2023, на що направити ресурс, як підтримати персонал, які реформи очікують галузь та в чому можна розраховувати на кооперацію бізнесу та держави з метою швидкого відновлення після нашої Перемоги – такими стали теми Cold Start 2023.
Щиро дякуємо організаторам за запрошення! Віримо у Перемогу!