Олімпіаду «Інформаційні технології» серед учнів ПТНЗ області провели в ЖДТУ

Shares

На базі Житомирського державного технологічного університету  26 березня відбулося засідання обласної методичної секції викладачів інформатики та інформаційних технологій професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ)   області.

В рамках заходу проведено олімпіаду з предмету «Інформаційні технології» серед учнів ПТНЗ Житомирщини   та практичний семінар для викладачів на тему «Інтернет-технології в освітньому процесі».  Участь у мекції взяли учні та викладачі всіх 27 ПТНЗ області.

З привітальним словом виступили перший проректор ЖДТУ Оксана Олійник та декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Андрій Морозов.

В той час, як учні розв’язували теоретичні творчі завдання, виконували комп’ютерні тести та практичні завдання на комп’ютері, представниками факультету ІКТ  провели практичний семінар для членів обласної методичної секції.

Присутні вислухали та обговорили доповіді:

  • «Онлайн-курси передових університетів світу» (Крижанівський В.Б., к.ф.-м.н., доц.);
  • «Використання сервісів Google Forms у педагогічній діяльності» (Ковальчук В.Н., к.пед.н., доц.);
  • «Хмарні сервіси та Smart-технології» (Сугоняк І.І., к.т.н., доц.);
  • «Онлайн-курси комп’ютерних мереж від компанії CISCO» (Дедеркал П.Т., начальник відділу комп’ютерних мереж);
  • «Досвід використання системи Moodle. Освітній портал ЖДТУ» (Морозов А.В., к.т.н., доц., декан факультету ІКТ).

Також було оглянуто навчально-матеріальну базу університету.

Члени журі обласної олімпіади з предмета «Інформаційні технології» (Морозов А. В. – декан факультету, Кравченко С. М. –  асистент кафедри програмного забезпечення систем, Кравчук Г. О. – викладач ДНЗ «Житомирське ВПУ будівництва і дизайну», Лєтошко А. І. – асистент кафедри програмного забезпечення систем, Морозова О. В. – методист Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Житомирській області)  відмітили  ґрунтовні знання, вміння та навички роботи на комп’ютері переможця та призерів олімпіади.

З підсумками олімпіади ознайомив присутніх декан факультету  Андрій Морозов,  який вручив дипломи переможцю та призерам:

  • І місце – Гребенюк Владислав (учень ПТУ № 16 м. Коростеня);
  • ІІ місце – Науменко Олександр  (учень ДПТНЗ «Радомишльський професійний ліцей») та Поліщук Вадим (учень ВПУ Житомирського державного технологічного університету);
  • ІІІ місце – Савитський Костянтин (учень ДНЗ «Житомирського ВПУ будівництва і дизайну»), Михальський Вадим (учень ПТУ № 12 м. Бердичева) та Мальчик Анастасія (учениця Житомирського професійного ліцею харчових технологій).

Учасники обласної методичної секції розглянули та схвалили презентований досвід колег, які атестуються у 2015 році.  Поділилися досвідом  використання Інтернет-технологій для навчальної та позаурочної діяльності учнів з предметів «Інформатика» та «Інформаційні технології» викладачі Діденко Т. А. (ДНЗ «Житомирське вище професійне технологічне училище»), Трембовецька С. О. (ПТУ № 4 м. Бердичева), Балєєва О. Є. (ВПУ Житомирського державного технологічного університету), Каленюк О. М. (Головинське ВПУ нерудних технологій).

Учасники заходу відзначили високий організаційно-методичний рівень проведення обласної методичної секції викладачів інформатики та інформаційних технологій ПТНЗ області, обласної олімпіади та практичного семінару.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

+IMGP5421 +IMGP5449 +IMGP5488 +IMGP5501 +IMGP5510 +IMGP5537 +IMGP5555 +IMGP5559 +IMGP5588

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */