«Туризм крізь час: Андрушівщина як культурний бренд» очима студентів Житомирської політехніки

Shares

30 квітня здобувачі вищої освіти спеціальностей 242 «Туризм і рекреація» (гр. ТЗ-9), 241 «Готельно-ресторанна справа» (ГРС-7, ГРС-5) у межах вивчення освітньої компоненти «Економічна історія та культура України», «Менеджмент в готельно-ресторанній справі», «Менеджмент в туризмі», «Вступ до гостинності» долучилися до культурної події «Андрушівщина – живий спадок України». Відвідування відбулося у супроводі викладача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмили Горшкової.

Захід «Андрушівщина – живий спадок України» відбувся в межах обласного культурно-мистецького проєкту «Культурне коло: світ традицій та обрядовості Полісся-2025», який проходив за сприяння Управління культури та туризму Житомирської ОВА, відділу культури і туризму Андрушівської міської територіальної громади та Житомирського обласного центру народної творчості.

Студенти ознайомилися з такими локаціями та прийняти участь в майстер-класах:

  • Виставка рушників та строїв — унікальні експонати Музею українського рушника (м. Андрушівка);
  • Майстер-клас та дегустація обрядової страви “крупки” (елемент НКС України) с. Мостове;
  • Туристична локація “Незвідана Андрушівщина” — знайомство з унікальними туристичними магнітами громади;
  • Дегустаційна презентація гастрономічних магнітів громади — продукція Андрушівського маслосирзаводу та крафтового вина «Mon Crafto»;
  • Майстер-класи з традиційних ремесел — соломоплетіння, петриківський розпис, виготовлення традиційної ляльки;
  • Виставка солом’яного мистецтва та авторської скульптури.

Відвідування заходу стало для здобувачів не лише джерелом нових знань, а й можливістю зануритися в культурно-історичну спадщину Андрушівщини. Відчути атмосферу минулих епох та усвідомити важливість збереження народних традицій, шанс доторкнутися до історії, відчути силу предківських традицій та поринути в атмосферу справжньої поліської автентики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */