Викладачі комп’ютерної інженерії та кібербезпеки відвідали виставку Security 2.0

Shares

Важливим фактором якісної підготовки здобувачів вищої освіти є врахування тенденцій розвитку спеціальності та впровадження в освітній процес новітніх технічних та технологічних рішень. Інформація про ці рішення, як правило, отримується при тісному живому спілкування з представниками виробників та дистриб’юторів цих рішень.

Саме з метою розширення можливостей для здобувачів освіти викладачі кафедри комп’ютерної інженерії і кібербезпеки Житомирської політехніки відвідали головну безпекову виставку України – Security 2.0, яка відбулася у м. Києві 2-3 жовтня 2024 року.

До організації цього заходу долучилися українські та міжнародні державні та приватні структури, а саме МОУ, СБУ, ДСНС, ДССЗЗІ, Мінекономіки, посольства Нідерландів, Швеції, Японії, програма розвитку ООН, компанії Softprom, Raiffeisen Bank, ALD та інші. Основними напрямками виставки були: сучасні технології безпеки, кібербезпека, цифрова безпека, безпека інфраструктури, гуманітарне розмінування, побудова споруд цивільного захисту та засобів індивідуального захисту.

Багаточисельні стенди компаній-виробників пропонували системи моніторингу та виявлення вторгнень, вразливостей, шифрування даних, індикації зломів, розслідувань, апаратні рішення для захисту інформації, серверне та комунікаційне обладнання, спецобладнання, програмні рішення для захисту інформації, хмарні технології та рішення з безпеки віртуалізації. Розглядалися безпечні впровадження резервного копіювання і архівації в хмарі, міграція в хмару. Також були представлені системи відео-, аудіо аналітики, Big Data аналітики, системи скринінгу та біометрії.

Компанія Softprom представила продукти від AWS, Kela, інструменти OSINT розвідки, що стосуються зловмисників, профілів суб’єктів загроз, хакерів, моніторингу кіберзлочинів, відстеження останніх зкомпрометованих ресурсів, аналітики від експертів KELA з кіберрозвідки, відстеженню програм-вимагачів та витоків баз даних. Також були представлені послуги консалтингу в галузі кібербезпеки.

Варто зазначити, що у межах виставки проводилися тренінги з кіберзахисту, кіберосвіти, цифрової конфіденційності, гуманітарного розмінування, тактичної медицини, до яких могли долучитися всі відвідувачі.

Для НПП та здобувачів Житомирської політехніки відвідування виставки надало гарний практичний результат, а саме налагодження контактів з виробниками рішень та командами їх технічної та консультаційної підтримки, підвищення рівня обізнаності, створення можливостей для покращення забезпечення освітнього процесу на відповідних освітніх програмах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */