Візит делегації Житомирської політехніки на Міжнародну спеціалізовану виставку «Енергетика в промисловості»

Shares

16 жовтня 2024 року викладачі кафедри робототехніки, електроенергетики та автоматизації імені проф. Б.Б. Самотокіна – завідувач кафедри, к.т.н., доцент Олексій Громовий, к.т.н., доцент  Анна Гуменюк, старший викладач Мартін Богдановський, старший викладач, к.т.н. Олександр Підтиченко, старший викладач Олександр Покляченко – та здобувачі освітньої програми «Комп’ютеризоване управління енергетичними системами» (спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка») відвідали XXI Міжнародну спеціалізовану виставку «ЕНЕРГЕТИКА В ПРОМИСЛОВОСТІ», направлену на представлення останніх новинок та досягнень різноманітними виробниками, винахідниками, розробниками  та дистриб’юторами продукції в галузі електроенергетики, робототехніки та промислової автоматизації.

Виставка проходила в межах XXІ Міжнародного енергетичного бізнес-форума «5Е» – Енергетика. Електротехніка. Енергоефективність. Екологія. Енергоресурси, який об’єднав порядка двох сотень учасників виставкових залів та науково-технічних конференцій, що проходили в межах форуму.

На виставці, серед багатьох інших, було представлено стенди таких учасників, як Національна академія наук України, Інститут прикладних систем управління, Інститут проблем штучного інтелекту, Інститут проблем моделювання в енергетиці, Шнайдер-Електрик Україна, Енергоатом, Одескабель, Укрпромсервіс, Техприлад, Diamant, Техно-системи, Docker-systems, iSolar, Altek, Unisolar,  Roxtec, Masteram, Helios, Caterpillar, Radiy, Lumion, Seven Systems, Sunfix, Ajax, Consafety, Q Sun Solar (Jiangsu), SUEN, Activolt, Helucabel, Люм’єр електро, Мегомметр, AW Therm, Goffin Energie, ABS professional, Blitz Energy, Radiance, Viatec, Sunway Solar, Rittal, видавництво спеціалізованих журналів та каталогів з електроніки «Радіоаматор», а також багато інших виробників, дистриб’юторів, розробників, наукових установ та освітніх закладів.

На стендах були серед іншого представлені системи сонячної електроенергетики, системи безперебійного електропостачання, автономні електрогенератори, системи накопичення енергії, промислова автоматика – програмовані контролери, панелі візуалізації, частотні перетворювачі тощо, макети колаборативних роботів, електроніка та системи керування для робототехніки та безпілотних систем, прилади вимірювання та обліку для електроенергетики, прилади для досліджень та розробки в області мікропроцесорної техніки та автоматики, нафто-газове обладнання, зарядні станції для електромобілів, розробки в області енергобезпеки та моніторингу параметрів електроспоживання, системи освітлення міст та підприємств, спецодяг для енергетиків тощо.

Учасники делегації ознайомилися з стендами учасників виставки та обговорили потенційні напрямки співпраці, в тому числі в руслі потенційного розвитку матеріальної бази кафедри та університету в цілому.

Здобувачі освіти у складі делегації змогли особисто на практиці ознайомитися з електротехнічним устаткуванням та елементами автоматики, що вивчається в університеті в межах відповідної спеціальності та є необхідним майбутнім фахівцям для їх професійної діяльності.

Кафедра робототехніки, електроенергетики та автоматизації імені проф. Б.Б. Самотокіна висловлює подяку Дочірньому підприємству «Житомирська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» в особі директора Юрія Єнжиєвського за виділений транспорт для відвідування виставки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */