Участь студентів Житомирської політехніки у XVII Всеукраїнській iсторико-краєзнавчій конференції учнівської та студентської молоді

Shares

30 вересня 2024 року було проведено обласний етап XVII Всеукраїнської iсторико-краєзнавчої конференції учнівської та студентської молоді «Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ століття», який проводив Центр позашкільної освіти для дітей та молоді Житомирської обласної ради. Участь у підготовці тез цієї конференції взяли викладачі і студенти факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин.
Ключовими змістовими напрямами роботи цього заходу стали – Південно-східна Україна у контексті української та європейської історії; археологія та історія регіону від найдавніших часів до початку ХХ ст.; Південно-Східна Україна у ХХ-ХХІ ст.; війна в Україні 2014-2024 рр.; культурно-освітні процеси, етнографічні регіональні студії; екотуристичний та природно-рекреаційний потенціал регіонів країни.

За результатами конкурсу у напрямі «Війна в Україні 2014-2024 років очима молоді»

Перше місце ‑ отримала Нестеренко Інна з доповіддю «Вплив сучасної російсько-української війни на зміцнення національної ідентичності студентської молоді» (науковий керівник ‑ Войтюк О.C., доктор філософії з історії та археології старший викладач кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту)

Друге місце ‑ отримала Заглада Софія з доповіддю «Війна очима молоді: соціальні рухи та майбутнє» (науковий керівник – Шевчук А.В., доктор історичних наук, професор кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту).

Третє місце ‑ отримала Кінзерська Вікторія з доповіддю «Історичний аналіз причин російсько-української війни» (науковий керівник – Попович Н.В., асистент кафедри національної безпеки, публічного управління та адміністрування).

За результатами конкурсу у напрямі «Південно-Східна Україна в контексті української та європейської історії»

Друге місце ‑ отримав Сокольніков Тимофій з доповіддю «Південно-Східна Україна – перлина української ідентичності» (науковий керівник – Попович Н.В., асистент кафедри національної безпеки, публічного управління та адміністрування).

Участь у конференції сприятиме вихованню ціннісного ставлення здобувачів вищої освіти до iсторико-культурної спадщини українського народу; знання історії України, формування у молоді патріотичних почуттів та утвердження української національної ідентичності.

Бажаємо Нестеренко Інні успіху у всеукраїнському етапі конкурсу!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */