Студенти Житомирської політехніки прослухали лекцію на тему щодо дотримання норм академічної доброчесності 

Shares

11.10.2024 року доцентом кафедри інформаційних систем в управлінні та обліку Іриною Поліщук було проведене засідання наукового гуртка «Соціально відповідальні практики в діяльності українських суб’єктів господарювання» на тему: «Вимоги щодо дотримання академічної доброчесності відповідно до Положення про академічну доброчесність та етику академічних взаємовідносин в Державному університеті «Житомирська політехніка» та інших нормативних документів».

На засіданні були присутні здобувачі освітніх ступенів «бакалавр» та «магістр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування», зокрема студенти гр. ООМ-12 Коваль Аріна та Соловей Анастасія, гр. ОО-6 Мостіпака Ірина, Савчук Катерина, Сорокіна Аліна, Федоровський Вадим, гр. ОО-7 Дишкант Єлизавета, Клімінська Марія, Корчинська Софія, Купріянчук Катерина, Шерстюк Ольга, гр. ОО-8к Кутасевич Катерина, гр. ОКМ-2 Когут Ксенія, а також ступеня «бакалавр» спеціальності 126 “Інформаційні системи та технології” гр. ІСТ-23-1 Лисюк Аліса та Ячменьова Софія.

В процесі зустрічі учасники гуртка ознайомилися зі змістом Положення «Про академічну доброчесність та етику академічних взаємовідносин у Державному університеті «Житомирська політехніка», Кодексу академічної доброчесності Державного університету «Житомирська політехніка» та вимогами до оригінальності текстів доповідей на конференції у виданнях України і конкурсах наукових робіт.

Учасники наукового гуртка ознайомилися зі змістом нормативних документів щодо регламентування вимог до академічної доброчесності, які розміщені на офіційному сайті Державного університету «Житомирська політехніка».

Основними принципами та фундаментальними цінностями академічної доброчесності та етики академічних взаємовідносин у Житомирській політехніці є наступні: доброчесність; чесність та порядність; правдивість; прагнення до істини; прозорість; доступність та відкритість інформації; законність; дотримання законів; повага до ідей; довіра; всі учасники освітньо-наукового процесу мають впевненість в чесності один одного; послідовне відстоювання гідної поведінки та ідей поширення принципів академічної доброчесності.

Особи, які набули статус здобувачів вищої освіти, та нові працівники Державного університету «Житомирська політехніка» підписують Декларацію про академічну доброчесність.

Перевірка рівня запозичень у кваліфікаційних роботах здобувачів вищої освіти здійснюється в електронній системі Anti-Plagiarism. Для кожної кваліфікаційної роботи в електронній системі Anti-Plagiarism формується Довідка про перевірку на запозичення.

Для кваліфікаційних робіт за освітнім рівнем «бакалавр» допускається максимальний збіг з однією роботою не більше, ніж 40 %, а за освітнім рівнем «магістр», не більше, ніж 25 %. Експертна комісія у складі рецензента та наукового керівника приймає рішення про допуск до захисту кваліфікаційної роботи.

Положення про Комісії з академічної доброчесності, етики та управління конфліктами у Державному університеті «Житомирська політехніка» передбачає створення на факультетському та загальноуніверситетському рівнях Комісій з академічної доброчесності, етики та управління конфліктами з виконанням ними контрольної та інформаційної функцій щодо дотримання академічної доброчесності та етики академічних взаємовідносин та наданням їм повноважень щодо виявлення, встановлення та розгляду фактів порушення академічної доброчесності і прийняття рішень про вид відповідальності, що має бути застосований до осіб, які порушують норми академічної доброчесності.

Під час засідання учасники наукового гуртка були ознайомлені з вимогами до оригінальності текстів тез доповідей на конференції для публікації у вітчизняних виданнях та участі у конкурсах наукових робіт.

Дякуємо всім учасникам наукового гуртка за участь у заході!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */