Міжнародне стажування викладачів Житомирської політехніки на базі Гірничо-геологічного університету в місті Софія, Болгарія

Shares

З 14 по 18 жовтня 2024 року завідувач кафедри маркшейдерії Володимир Шлапак, завідувач кафедри гірничих технологій та будівництва ім. проф. Бакка М.Т. Сергій Башинський, старший викладач кафедри маркшейдерії Марина Куницька та асистент кафедри гірничих технологій та будівництва ім. проф. Бакка М.Т. Ігор Піскун взяли участь у міжнародному стажуванні на базі Гірничо-геологічного університету в місті Софія, Болгарія.

Програма стажування була насиченою та включала проведення лекцій, обговорення навчальних планів, а також участь у міжнародній науковій конференції.

В межах стажування викладачі кафедри провели ряд лекцій, де поділилися своїм досвідом та знаннями з колегами та студентами. Зокрема, були розглянуті питання, пов’язані з видобування бурштину, блочного природного каменю та стратегічно важливої для нашої держави сировини – ільменіту, а також представлені сучасні тенденції використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) в маркшейдерській справи та методи вимірювання об’ємів складів щебеневої продукції на гірничих підприємствах.

Під час обговорень були висвітлені актуальні проблеми та виклики у відповідних галузях, що сприяло не тільки поглибленню знань учасників, але й обміну практичним досвідом у впровадженні новітніх технологій та інноваційних рішень.

Особливу увагу під час стажування приділили порівнянню навчальних програм обох університетів. Викладачі зосередили свої зусилля на обговоренні потенційних шляхів співпраці, зокрема в межах розробки спільних освітніх проєктів, впровадження програм подвійних дипломів, а також організації спільних наукових досліджень для студентів та викладачів факультету гірничої справи, природокористування та будівництва. Така співпраця сприятиме підвищенню рівня академічної мобільності, розширенню можливостей для професійного розвитку.

Крім того, учасники стажування взяли активну участь у міжнародній конференції, де презентували свої наукові дослідження.

Це стажування стало важливим кроком для подальшого розвитку міжнародної співпраці нашого університету та сприятиме підвищенню якості освіти і наукової діяльності.

Учасники міжнародної академічної мобільності висловлюють подяку приймаючій стороні, зокрема їх міжнародному відділу та координатору програм Маринелі Панайотовій. Також окрему подяку висловлюємо керівництву Житомирської політехніки та відділу міжнародних зв’язків за кваліфікований супровід і можливості долучення до міжнародної академічної спільноти!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */