Захід «Викладання предмету Захист України: практичний досвід, зміни у зв’язку з реформою» у Житомирській політехніці

Shares

20 вересня у Житомирській політехніці відбувся захід «Викладання предмету Захист України: практичний досвід, зміни у зв’язку з реформою», де брали участь студенти ОР «бакалавр» та «магістр» спеціальності  014.16 «Середня освіта (Захист України)», а також студенти інших спеціальностей, пов’язаних з роботою в школі.

Представники університету, що долучилися до реалізації реформи з Захисту України, – Вадим Слюсар та Ольга Гордійчук розповіли про нововведення, особливості викладання цього предмету, процес реалізації реформи, важливість формування патріотичної позиції та оборонної свідомості. Гість заходу – вчитель-практик Катерина Новіцька поділилася власним досвідом роботи, враженнями від задуму нововведень та наявної ситуації по реалізації реформи. Розповіла, що саме важливо сформувати в учнів і які інструменти для цього найбільш дієві.

«Мені було дуже приємно поділитися своїм досвідом зі студентами та магістрами політехніки. Я вже четвертий рік викладаю Захист України у Довбиському ліцеї і маю великі надії на успішну реалізацію так потрібних для України змін у військовий час. Шкільні осередки з необхідним матеріальним забезпеченням – це дуже потрібно і важливо. Не менше значення має зміна підходу до викладання цього предмету. Впевнена, що до кожної дитини можна достукатися і порозумітися, для цього важливо ставитися до учнів з повагою та розумінням, згуртовувати їх цікавими й корисними справами, залучаючи до низки волонтерських ініціатив», – ділиться враженням від спілкування зі студентами Катерина Новіцька, вчитель Захисту України.

«Сьогодні ми більше дізнатися про зміни повʼязані з дисципліною Захист України та поспілкуватися з досвідченим викладачем цього предмету – пані Катериною. Мене дуже вразив її виступ, досвід, ентузіазм! Це чудово, що в нашій країні є такі люди, які готові допомагати своїй країні за будь яких обставин, не лише вчити, а й активно волонтерити, ділитися власним досвідом!», коментує враження від зустрічі Яна Чепіга, група ЗУ-1.

«Було цікаво послухати про реальний досвід вчителювання в складній ситуації, що пов’язана з російською агресією. Відчувався інтерес учасників до теми, важливі й актуальні питання були і по педагогіці, і по психології», – додає магістрант Дмитро Акуліч, ЗУМ-1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */