Представники Житомирської політехніки взяли участь у круглому столі з партнерами з Інституту дослідження кібервійни (ICWR)

Shares

Посилення кіберстійкості України неможливе без налагодження ефективної спільної діяльності всіх зацікавлених сторін – суспільства, держави, бізнесу. Важливо, щоб ці сторони взаємодіяли між собою, обмінювалися досвідом, проводили сумісні дослідження, генерували нові ідеї та розробляли нові засоби для протидії кіберзлочинцям.

Однією з платформ, яка ефективно поєднала фахівців згаданих вище стейкхолдерів став Інститут Дослідження Кібервійни / ICWR, Institute of Cyber Warfare Research. Державний університет «Житомирська політехніка» уклав меморандум з інститутом і вже кілька місяців активно долучається до заходів, які він реалізовує.

13 вересня 2024 року відбулося засідання ICWR, до якого долучилися партнери з державного сектору, провідних українських університетів та компаній. Державний сектор представляли заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк та керівник управління забезпечення діяльності Національного координаційного центру кібербезпеки РНБО України Сергій Прокопенко.

Житомирську політехніку на заході представляли завідувачка кафедри компʼютерних наук Марина Граф та завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Андрій Єфіменко.

Засідання відкрив Єгор Аушев, керівник ICWR, генеральний директор і співзасновник компаній CyberUnit.Tech та CyberSchool.tech. Після виступу пана Єгора його колега, Максим Петльований, операційний директор ICWR виступив з доповіддю, в якій подав узагальнені результати діяльності організації за останній рік.

Також виступив Джордж Папарига, експерт  ICWR, який ознайомим учасників заходу з результатами досліджень, проведених ICWR за темами:

  1. Оцінка національних кіберспроможностей: яким є рівень кіберзрілості України відповідно до методології ENISA?
  2. Очікування та реальність кібервійни: з чим зіткнулась та як відповідала Україна на кіберагресію.
  3. Ландшафт кіберзагроз України у 2023 році.

Наприкінці представники  ICWR представили напрямки можливої співпраці як для державних і приватних структур, так і для закладів освіти.

Завершилася зустріч глибшими персональними знайомствами учасників, обміном думками та жвавим спілкуванням як за тематикою доповідей, так і за перспективними напрямками наукової та практичної співпраці.

Щира подяка партнерам з Інститут Дослідження Кібервійни за чудово проведений захід.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

P.S. Варто зазначити, що співпраця між  ICWR та Житомирською політехнікою  вже дає результати – студентами та викладачам для проведення освітнього процесу та кібербезпекових досліджень передано ліцензії MULLVAD VPN.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */