Житомирська політехніка – партнер проєкту “MILEstone” програми Interreg Europe

Shares

Державний університет “Житомирська політехніка” вперше став партнером у межах програми Interreg Europe для реалізації проєкту “MILEstone (Migrants’ Intergation in Local Economies)”

Проєкт зосереджений на посиленні стабільної інтеграції на ринок праці негромадян ЄС. Ці люди часто застрягли на роботах з низьким доходом, де не використовується повний набір навичок. Щоб вирішити цю проблему, державні органи по всій Європі повинні запровадити додаткові заходи для просування професійного навчання та сприяння створенню бізнесу серед громадян, які не входять до ЄС.

Щоб покращити державну політику в цій сфері, проект MILEstone окреслив різні заходи, які має виконувати консорціум:

  • Базові дослідження
  • Виявлення та оцінка належної практики
  • Тематичні семінари
  • Візити експертної оцінки
  • Обмін зацікавленими сторонами
  • Безперервна комунікаційна діяльність

Консорціум MILEstone складається з членів із регіонів, які мають різний досвід щодо міграції з-за меж ЄС:

  • Регіони тривалого прибуття;
  • Нові регіони прибуття.

Партнери проєкту:

    1. Округ Бургенланд (Німеччина)
    2. Муніципалітет міста Постойна (Словенія)
    3. Західнопоморське воєводство (Польща)
    4. Університет прикладних наук Ганзе у місті Гронінген (Нідерланди)
    5. Муніципалітет міста Аско (Іспанія)
    6. Національний Союз гірських муніципалітетів і гірських спільнот – UNCEM міста П’ємонт (Італія)
    7. Місто Ювяскюля (Фінляндія)
    8. Фонд Регіонального Розвитку Центральної Македонії (Греція)
    9. Інститут регіональної географії імені Лейбніца (Німеччина)
    10.  Місто Лінчепінг (Швеція) 
    11.  Унгенська районна рада (Молдова)
    12.  Державний університет «Житомирська політехніка» (Україна)

Асоційовані органи державної влади та місцевого самоврядування:

  • Муніципалітет Хогеланд (місто Гронінген, Нідерланди)
  • Міністерство аграрної, продовольчої та лісової політики (Італія)
  • Регіон Центральна Македонія (Греція)

Тривалість проєкту – до 31.05.2027 року.

Загальний бюджет всього проєкту – 2 204 660 євро

Interreg Europe – це програма міжрегіонального співробітництва, яка співфінансується Європейським Союзом. Європейський Союз прагне зменшити відмінності в рівнях розвитку, зростання та якості життя в регіонах Європи та між ними. Програма сприяє досягненню цієї мети і діє з 2021 по 2027 рік, має бюджет у розмірі 394 млн. євро,  щоб допомогти місцевим, регіональним і національним урядам по всій Європі розробити та реалізувати кращу політику. 

Програма сприяє створенню середовища та можливостей для обміну рішеннями проблем регіонального розвитку, підтримує обміни, створення хороших практик та вивчення політики серед європейських регіонів у 36 країнах – 27 країнах ЄС, а також в Албанії, Боснії та Герцеговині, Молдові, Чорногорії, Північній Македонії, Норвегії, Сербії, Швейцарії та Україні. 

Проєкт “MILEstone” – проєкт, що реалізується програмою Interreg Europe за одним із 6 проголошених пріоритетів – “Соціальний”. 

Роботу над проєктом було розпочато навесні 2024 року: 8.05.2024 року Житомирська політехніка приєдналася до консорціуму, 13.05.2024 узгоджено питання щодо підписання декларації партнерів. 27.05.2024 року відбулась онлайн зустріч партнерів, у ході якої розглянуто наступні питання:

  • вітання партнерів по проєкту і презентації;
  • уточнення майбутніх заходів (підготовки постерів, приклади кращих практик для презентації);
  • підготовка до експертної оцінки;
  • завершення базового дослідження (питання або проблеми, які потребують вирішення);
  • залучення зацікавлених сторін.

Почесно, що з понад 10 тисяч бажаючих реалізовувати ініціативи у межах даного пріоритету саме Житомирську політехніку було затверджено до повноцінного партнерства. 

Державний університет “Житомирська політехніка” було представлено проректором з науково-педагогічної роботи, к.т.н., доц. Андрієм Морозовим, проректором з науково-педагогічної роботи та інноваційного розвитку д.е.н., д.н.держ.упр., проф. Димитрієм Грицишеним, керівником Офісу фандрайзингу к.е.н., доц. Юлією Богоявленською, заступником начальника міжнародного відділу к.т.н., доц. Артуром Махном, доцентом кафедри фінансів і цифрової економіки д.е.н., проф. Андрієм Полчановим, спеціалістами відділу фандрайзингу Павлом Поплавським і Юлією Моссаковською.

Офіційне підтвердження участі Житомирської політехніки надійшло від Спільного Секретаріату Interreg Europe 2 липня 2024 року, після чого було продовжено роботу над реалізацією проєкту.

Житомирська політехніка декларує готовність і відкритість до поширення найкращих практик громадам, підтримку зацікавленим сторонам, сприяння розвитку локальних економік.

#Interreg_Europe #MILEstone #EU

Матеріал підготовлено у межах проекту “MILEstone”. Цей проект співфінансується Європейською Комісією. Цей матеріал відображає лише погляди автора, і Комісія не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в документі. / Material has been devepoled within the framework of the project “MILEstone”. This project has been co-funded with support from the European Commission. This document reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained there in.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */