Результати роботи наукового гуртка по вивченню польської мови «Європейські студії та міжкультурна комунікація» за 2023/2024 н. р.

Shares

У червні для усіх охочих здобувачів та викладачів університету, яких цікавить міжнародна активність та розвиток, комунікація з однодумцями тощо керівник наукового  гуртка  «Європейські студії та міжкультурна комунікація» доцент кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Ольга Гордійчук провела цикл занять з польської мови у змішаному форматі. Учасники опановували основи, розвивали й зміцнювали вже набуті попередньо знання.

Також на окремій зустрічі учасники заходів поділилися враженнями про свою участь у міжнародних заходах у 2023/2024 н.р., зокрема у Літніх, Весняних та Зимових міжнародних школах, що відбулися на базі Університету Адама Міцкевича (Польща, Познань) та ін. Обговорили досягнення та перспективи на наступний навчальний рік.

«Участь у міжнародних заходах – дуже цінний досвід і для студентів і для працівників університету! Це нові знання, уміння, навички, знайомства та можливості. Ми дуже вдячні міжнародній спільноті за усі можливості і стараємося їх ефективно використовувати. Особливо активно у такі непрості часи нас підтримують польськи колеги та друзі. Саме тому окрім англійської мови цінно мати хоча б базовий рівень польської. Дуже рекомендую усім безкоштовну онлайн платформу для вивчення польської мови. Якщо Вас цікавлять можливості участі у освітніх заходах  країн ЄС, гранти, нові знайомства та співпраця, запрошуємо долучитися до нашої активної наукової спільноти, заповнити форму для реєстрації» – прокоментувала Ольга Гордійчук.

«На зустрічі членів гуртка я пригадала свою участь у Весняній міжнародній школі на базі Університету Адама Міцкевича (Польща). Ці події залишили свій слід не лише у памʼяті, а й у моїй душі. Було цікаво послухати про досвід інших учасників програми мобільності: лекції, екскурсії, дозвілля. Вкотре переконалася, що такі програми необхідно відвідувати попри всі труднощі, адже це професійний зріст, знання про інші країни та культури, формування  корисних умінь та навичок – комунікації, стресостійкості, вміння виходити за межі свого комфорту. Надихнулася далі вчити іноземні мови». – Дарина Пархомчук,  Ф-1.

«Під час онлайн зустрічі я мала змогу поділитися своїм досвідом участі в міжнародній школі присвяченій міждисциплінарним моделям навчання, почути враження інших учасників. Було неймовірно цікаво слухати розповіді інших учасників про свої подорожі й навчання, що сподобалося, а з чим були складнощі і на що важливо звернути увагу. Зробила для себе висновок, що потрібно вивчити польську мову та прокачувати далі навички англійської. Дуже дякую Житомирській політехніці за такі можливості, а нашій викладачці Ользі Гордійчук за підтримку й координацію!» – Вікторія Шульська, Ф-2.

«Я з задоволенням поділилася своїм досвідом та підкреслила, наскільки важливо знати іноземні мови для успішної співпраці. Цінним було обговорення можливих викликів і складностей під час подорожей та перебування в інших країнах. Велика подяка Державному університету «Житомирська політехніка» та усім причетним за чудову можливість подорожувати та розвиватися на міжнародному рівні!» – Анастасія Данильченко, ПЛ-8.

«Дуже сподобалось вивчення польської мови на базі наукового гуртка “Європейські студії та міжкультурна комунікація”. Завжди відчувала спорідненість з польською культурою та народом.  Мій прадід був поляком по материній лінії, а тому, коли виникла така можливість познайомитися з польською мовою ближче, я одразу нею скористалася.

Дякую Ользі Олегівні за цікавий виклад матеріалу та наповненість. Спілкування було живим та надихаючим. Раджу всім доєднуватись до спільноти наукового гуртка. Тут проводяться цікаві ініціативи та залучення до міжнародних проєктів». – Анастасія Кравченко, асистент кафедри педагогічних технологій та мовної підготовки.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */