Викладачка Житомирської політехніки взяла участь у Міжнародній літній школі

Shares

Доцент кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Надія Яблонська взяла участь у Міжнародній літній школі «Internationalization and Internationalization at Home through Virtual Exchange: Creating a Motivating Environment for Collaborative Online International Learning (COIL)» в межах проєкту «BNI-UE-2023-23: Співпраця Університету Адама Міцкевича з університетами України в межах альянсу Європейських університетів».

Науковці закладів вищої освіти з різних куточків України мали насичену інтелектуальну програму. Цінним були лекції від докторів Університету Адама Міцкевича.

Доктор Костянтин Мазур провів пізнавальну та надихаючу  лекцію «Міждисциплінарність на власному прикладі».

Доктор Іоанна Домагала поділилася корисною інформацією щодо сучасного стану процесу інтернаціоналізації, локальних та глобальних тенденцій у вищій освіті, рейтингів у сфері вищої освіти та інтернаціоналізацію у власній країні. Особливо цінними стали інтерактивні види діяльності, основною метою яких було проведення активних дискусій в групах, після чого відбувався обмін думками з аудиторією.

Викладачка Університету Адама Міцкевича Анна Кваснєвська познайомила учасників школи з методиками використання міждисциплінарних курсів COIL задля подолання бар`єрів у навчанні та можливими викликами і проблемами при їх застосуванні. Вона також продемонструвала проєкти впровадження COIL в її університеті та ЗВО інших країн, після чого учасники Школи отримали поради щодо розробки проектів COIL та їх успішної реалізації, спробувавши самостійно створити дизайн проєкту COIL упродовж тренінгу.

Щодня учасники школи отримували неоціненні знання на освітніх лекціях, тренінгах і майстернях. Так, 19 червня доктор Катажина Радке познайомила присутніх з концепцією та сутністю Collaborative Online International Learning (COIL), традиційним викладанням і викликами для майбутнього освіти. Учасники Школи дізналися про те, як визначати чіткі цілі, ставити відповідні завдання, вибирати ефективні інструменти для міжкультурної онлайн-співпраці, а також вчилися розрізняти формати COIL: від індивідуальних занять до спільних курсів.

В останній день навчання у Міжнародній літній школі учасники відвідали Університет імені Адама Міцкевича в Познані, де відбулася екскурсія університетом та зустріч із проректором з міжнародної роботи Університету професором Рафалом Вітковським, під час якої отримали сертифікати від проректора.

Натхненними у навчанні були й атмосферні посиденьками біля вогнища у супроводі українських пісень і танців, дружній перегляд матчів Збірної України на Євро-2024, веселі інтелектуальні вікторини та ігри у волейбол, піші прогулянки і катання на катамаранах, екскурсія Познанем та фотосесії.

Проєкт літніх шкіл фінансується NAWA – Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */